D-vitamiinin puutos näyttää altistavan vakavalle koronataudille – Asiantuntijan mukaan vitamiinin etukäteisellä syönnin lisäämisellä ei välttämättä ole merkitystä
Vitamiinitasosta kannattaa pitää talvisin huolta, mutta asiantuntijat ovat eri mieltä siitä, kannattaako D-vitamiinia syödä jopa suositusta enemmän koronataudin ehkäisemiseksi.
Pimeänä vuodenaikana tarvitaan muutenkin enemmän D-vitamiinia ravinnosta tai ravintolisistä. Koronavirustaudin riski on uusi syy pitää huolta, että elimistö saa vitamiinia tarpeeksi. Kuva: Kimmo Taskinen / HS;Colourbox
Mikko Puttonen HS
26.11.2020 18:00 | Päivitetty 27.11.2020 6:54
Koronaviruspandemia antaa uuden syyn huolehtia siitä, että saamme pimeään vuodenaikaan riittävästi D-vitamiinia.
D-vitamiini osallistuu monin tavoin ihmisen immuunijärjestelmän toimintaan ja tulehdusreaktioihin. Jos elimistössä ei ole sitä tarpeeksi, immuunipuolustus haurastuu.