Wuhanissa työskennelleet WHO:n asiantuntijat: Lepakot, muurahaiskävyt ja pakastettu liha mahdollisia koronaviruksen alkulähteitä - Tiede | HS.fi

Wuhanissa työskennelleet WHO:n asian­tuntijat: Lepakot, muurahais­kävyt ja pakastettu liha mahdollisia korona­viruksen alku­lähteitä

Huananin eläintori oli keskeinen muttei ainoa paikka, jossa sars-cov-2-virus alkoi Wuhanissa levitä.

Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijaryhmän jäsenet Peter Ben Embarek ja Marion Koopmans osallistuivat tiedotustilaisuuteen koronaviruspandemian alkulähteestä tiistaina Wuhanissa Kiinassa.

9.2.2021 17:36

Koronaviruksen alkulähde on yhä epäselvä, käy ilmi Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijaryhmän raportista.

Mahdollisina pidettyjä lähteitä ovat lepakot, muurahaiskävyt ja villieläinten pakastettu liha. Näitä kaikkia oli kaupan Wuhanissa sijaitsevalla Huananin eläintorilla vuoden 2019 lopulla. Sen sijaan ryhmä pitää koronaviruksen vuotamista laboratoriosta erittäin epätodennäköisenä syynä pandemian alkuun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat