Perseverance-mönkijän turvallisesta laskeutumisesta Marsin pinnalle julkaistiin video – mönkijä lähetti Maahan myös äänitiedoston Marsin tuulenpuuskista - Tiede | HS.fi

Perseverance-mönkijän turvallisesta laskeutumisesta Marsin pinnalle julkaistiin video – mönkijä lähetti Maahan myös äänitiedoston Marsin tuulenpuuskista

Perseverance-tutkimuslaite laskeutui omin päin Jezero-kraatteriin torstaina 18. helmikuuta.

22.2. 20:14 | Päivitetty 23.2. 7:30

Yhdysvaltain avaruushallinto (Nasa) kertoi maanantai-illalla, mitä kuuluu nyt Marsiin viime viikolla laskeutuneelle uudelle mönkijälle.

Nasa julkaisi videon, joka näyttää mönkijän laskeutumisen Marsin pinnalle.

”Nämä ovat todella upeita videoita. Tämä on ensimmäinen kerta ikinä, kun olemme pystyneet tallentamaan Marsiin laskeutumisen kaltaisen tapahtuman”, sanoi Nasan asiantuntija Michael Watkins.

Lisäksi julkaistiin ääninauha siitä, miltä tuulenvire Marsissa kuulostaa. Kyseessä on ensimmäinen koskaan Marsissa tallennettu ja julkisesti esitetty äänitiedosto:

Mönkijän kerrottiin toimivan moitteettomasti.

Perseverance-tutkimuslaite laskeutui omin päin Jezero-kraatteriin torstaina 18. helmikuuta. Jezero oli ilmeisesti jättimäinen järvialue noin 3,5 miljardia vuotta sitten. Mahdollisen muinaisen elämän merkkien etsiminen on Perseverancen tärkein tehtävä.

Lue lisää: Perseverance-mönkijän laskeutuminen Marsin pinnalle sujui suunnitellusti – Seuraavaksi se lataa akkunsa ja päivittää ohjelmistonsa ennen varsinaisen työn aloittamista

Mönkijä valmistautuu nyt tutkimuksiinsa. Tutkijat valmistelevat sen useita laitteita urakkaan. Mönkijän on pitänyt myös paikantaa Auringon avulla, missä Maa on. Valmisteluihin on arvioitu kuluvan ainakin puolitoista viikkoa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat