THL:n skenaarioiden mukaan kesän lähestyminen on jo alkanut painaa epidemiaa alas, asiantuntijan mukaan yksi keskeinen syy on suomalaisten tavoissa - Tiede | HS.fi

THL:n skenaarioiden mukaan kesän lähestyminen on jo alkanut painaa epidemiaa alas, asiantuntijan mukaan yksi keskeinen syy on suomalaisten tavoissa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mallinnusryhmä arvio, että kesä leikkaa juhannukseen mennessä neljänneksen koronaviruksen tartuttavuudesta, mutta vaikutus on jo hitaasti alkanut.

Ulkoilijat nauttivat auringosta piknikillä Mustikkamaalla Helsingissä helmikuun lopulla.­

31.3. 19:05

Kevätpäiväntasauksen jälkeen päivät ovat pidempiä kuin yö ja valoisuus lisääntyy päivä päivältä. Tasauspäivänä 20. maaliskuuta alkoi myös kausivaihtelu heikentää vähitellen koronavirusepidemian otetta.

Tällaisen oletuksen kausivaihtelun vaikutuksesta teki Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mallinnusryhmä laatiessaan skenaarioita epidemian kulusta. Skenaariossa kesäkauden vaikutus alkaa kevätpäivän tasauksesta, voimistuu kevään edetessä ja huipentuu juhannuksena, jolloin se heikentäisi tartuttavuutta neljänneksellä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat