Ruoan tuotannon turvallinen tila hupenee – lämpö ja kuivuus uhkaavat jopa kolmasosaa viljantuotannosta

Hiilidioksidipäästöjen kasvu rasittaa ruoantuotantoa eniten Intiassa, Kaakkois-Aasiassa, Brasiliassa sekä Saharan eteläpuolisella Sahelin alueella.

Malilainen viljelijä maissipellolla, jonka tuhoutui tulvassa. Sato oli viljelijän onneksi vakuutettu.

| Päivitetty

Ihmiskunnan harjoittama maatalous on kehittynyt aikana, jolloin ilmasto on ollut jokseenkin tasainen. Vuosituhansien saatossa alueet ovat löytäneet niille luonteenomaiset viljat, kuten Itä-Aasia riisin ja Keski-Amerikka maissin.

Ilmastonmuutos horjuttaa tätä tasapainoa tällä vuosisadalla, sanoo globaalien ruoka- ja vesiasioiden professori Matti Kummu Aalto-yliopistosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat