Nopeasti ruostuva peltitölkki kehitetty USA:ssa

20.6. 2:00 | Päivitetty 20.6. 2:02

Kesäkuussa 1972: Yhdysvalloissa kehitetty ohutseinämäinen ja nopeasti ruostuva lukkipeltitölkki on herättänyt huomiota pakkausteollisuuden kansainvälisessä konferenssissa Englannissa.

Niin sanotulla wall-ironing -menetelmällä läkkilevystä tai alumiinista saumattomasti valmistettu olut- ja virvoitusjuomatölkki on seinämiltään vain 0,1 mm paksuinen, ja se ruostuu puolta nopeammin kuin nykyisin käytössä olevat.

Foliomaisen ohut tölkki on ollut jo jonkin aikaa Yhdysvaltojen markkinoilla, ja ensi vuonna sitä ryhdytään käyttämään Länsi-Saksassa, Hollannissa ja Englannissa.

"Vaikka tölkin seinämä onkin hyvin ohut, ei ole vaaraa, että se tavallisessa käsittelyssä rikkoutuisi nykyisiä tölkkejä herkemmin. Läkkipeltitölkin luonnonsuojelullinen merkitys on suuri, ja se on herättänyt pakkauksia valmistavien tehtaiden huomiota kaikkialla maailmassa", sanoi insinööri Pentti Ranta Oy G. W. Sohlberg Ab:stä.

Insinööri Rannan mielestä ei tölkin Suomeen tulemiselle ole minkäänlaisia teknisiä esteitä. Kuitenkin hänen mielestään on turhan aikaista puhua menetelmän soveltamisesta meidän tölkkiteollisuudessamme

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat