Nasa perustaa ryhmän tutkimaan selittämättömiä ilma­ilmiöitä Yhdys­valloissa

Nasan tutkimusryhmä suhtautuu avoimin mielin tuloksiin, joita se voi saada tutkiessaan taivaalla havaittuja outoja ilmiöitä.

Tunnistamaton ilmailmiö Yhdysvaltojen merivoimien ottamassa videossa maaliskuussa 2020.

15.6. 12:31

Yhdysvaltojen ilmailu- ja avaruushallinto Nasa ilmoitti viime torstaina perustavansa ryhmän tutkimaan tunnistamattomia ilmailmiöitä, kertoo uutistoimisto Reuters. Selittämättömät ilmiöt taivaalla ovat olleet Yhdysvalloissa viime aikoina erityisen tarkastelun alla.

Toukokuussa Yhdysvalloissa järjestettiin ensimmäistä kertaa 50 vuoteen julkinen kuuleminen tunnistamattomista lentävistä ilmiöistä edustajanhuoneen tiedusteluvaliokunnalle.

Tunnistamattomia ilmailmiöitä pidetään Yhdysvalloissa sisäisen turvallisuuden ja lentoturvallisuuden kysymyksinä.

Lue lisää: Tiedustelu: Yhdysvaltain hallinnon raportin ”ufo­havainnot” edelleen vailla selitystä

Lue lisää: Yhdysvallat julkaisee pian raportin yli sadasta ufo­havainnosta: Nämä liitto­valtion vuotamat videot herättivät kysymyksiä

Nasa kertoo tiedotteessaan, että uusi tutkimusryhmä tutkii jo tehtyjä havaintoja tieteellisesti, kerää lisää tehtyjä havaintoja ja pohtii, miten ilmiöistä saataisiin tulevaisuudessa mahdollisimman hyvin tietoa.

”Aiomme täällä aloittaa tutkimuksen ilman sen valmista lopputulosta mielessä,” kommentoi Thomas Zurbuchen, Nasan tiedeosaston johtaja.

Nyt perustettu tutkimusryhmä aloittaa syksyllä ja sen on määrä raportoida löydöksistään yhdeksän kuukauden päästä. Ryhmä käyttää rahaa tutkimuksiin muutamista kymmenistätuhansista dollareista jopa 100 000 dollariin eli noin 95 000 euroon.

Aiemmin tunnistamattomista ilmiöistä taivalla käytettiin nimeä ufo (unidentified flying object) eli tuntematon lentävä esine, mutta nykyään Yhdysvalloissa suositaan termiä UAP (unidentified aerial phenomena) eli tunnistamattomia ilmailmiö. Nasa kuvailee, että tunnistamattomat ilmailmiöt ovat havaintoja taivaalla, joita ei voi tunnistaa ilma-aluksiksi tai tunnetuiksi luonnonilmiöiksi.

Nasan mukaan ei ole todisteita, että tehdyt UAP-havainnot olisivat merkki maan ulkopuolisesta elämästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat