Nasa laukaisi kuuhun nano­satelliitin osana avaruus­matkailuohjelmaa

Nasa laukaisi tiistaina nanosatelliitin kuuta kiertävälle radalle. Kokeilun on tarkoitus edistää avaruusmatkailuohjelmaa.

Nanosatelliitti laukaistiin Uudesta-Seelannista tiistaina.

28.6. 15:54

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa laukaisi tiistaiaamuna nanosatelliitin kuuhun tavoitteenaan edistää avaruusmatkailuohjelmaa. Satelliitti sisältää kuun ja maapallon välistä vetovoimaa hyödyntävän Capstone-moduulin, jonka tarkoitus on vähentää matkalla tarvittavaa polttoaineen kulutusta. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Matkalaukun painoinen ja mikroaaltouunin kokoinen satelliitti kiertää kokeiluvaiheessa olevan radan Gateway-avaruusasemaa varten, joka kiertää kuun ympärillä ja edistää siihen kohdistuvaa tutkimusta.

Neljän kuukauden päästä Capstone saavuttaa lähes lineaarisen halokiertoradan kuun ympärillä. Moduuli on lähimmillään 1 600 kilometrin ja kauimmillaan 70 000 kilometrin päässä kuun pinnasta.

Osana ohjelmaa Yhdysvallat on aikeissa lähettää kuuhun myös ensimmäiset nais- ja poc-astronautit (engl. person of color). Lisäksi kuuhun ollaan suunnittelemassa tukikohtaa, jonka pohjalta suunnitellaan miehitettyä lentoa Marsiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat