Kymmenien­tuhansien eurojen tiede­palkinnot kahdelle lasten­tautien tutkijalle

Emeritusprofessori Barbara K. Schmidt on tehnyt poikkeuksellista työtä pikkukeskosten hoidossa.

Arvo Ylppö -mitalin saa tänä vuonna emeritusprofessori Barbara K. Schmidt.

4.11. 15:07

Lastentautien tutkimuksen Arvo Ylppö -mitalin saa tänä vuonna emeritusprofessori Barbara K. Schmidt. Joka viides vuosi myönnettävään palkintoon kuuluu mitalin lisäksi 50 000 euroa.

Perjantaina jaettiin myös 15 000 euron arvoinen Helena ja Niilo Hallman -palkinto, joka myönnetään joka toinen vuosi kansainvälistä tunnustusta saaneelle suomalaistutkijalle. Palkinnon saa Turun yliopiston tutkija, dosentti Paula Tähtinen.

Helena ja Niilo Hallman -palkinnon saa Turun yliopiston tutkija, dosentti Paula Tähtinen.

Arvo Ylppö -mitalin perusteluissa kerrotaan, että Saksan ja Kanadan kansalainen Barbara K. Schmidt on maailmankuulu vastasyntyneiden lääketieteen tutkija. Hänellä on poikkeuksellisen suuret ansiot uusien hoitojen kehittäjänä. Hänen johtamansa tutkimukset ovat tuoneet pikkukeskosten hoitoon uusia keinoja, jotka parantavat lapsen elämänlaatua.

Helena ja Niilo Hallman -palkinnon saaneen Paula Tähtisen löydökset ovat muuttaneet hoitosuosituksia monessa maassa, palkinnon myöntäjät kertovat tiedotteessa. Tähtinen tutkii lasten infektiotauteja, erityisesti korvatulehduksia, ja hänen tutkimuslöydöksiään on käytetty monessa maassa äkillisen välikorvatulehduksen hoitosuosituksia laadittaessa.

Arvo Ylppö -mitalia on jaettu joka viides vuosi vuodesta 1957 lähtien. Helena ja Niilo Hallman -palkintoa on jaettu joka toinen vuosi vuodesta 1984. Molemmat palkinnot jakaa suomalainen, vuodesta 1947 lähtien toiminut Lastentautien tutkimussäätiö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat