Kuusi luurankoa löytyi kiinteistön­välitys­toimiston lattian alta – Epäillylle murha­mysteerille löytyi ratkaisu

Skotlannin Applecrossissa remontoitiin kiinteistönvälitys­toimistoa vuonna 2015, kun keittiön lattian alta löytyi pääkallo.

2.3. 8:16

Tutkijat ovat ratkaisseet Skotlannissa tapauksen, jonka pitkään uskottiin olevan 1700-luvulla tapahtunut murhamysteeri. Asiasta uutisoivat muun muassa skotlantilainen The Scotsman -lehti ja Britannian yleisradioyhtiö BBC .

Skotlannin Ylämailla sijaitsevassa Applecrossissa remontoitiin kiinteistönvälitys­toimistoa vuonna 2015, kun keittiön lattian alta löytyi pääkallo.

BBC uutisoi poliisin tutkinnasta kahdeksan vuotta sitten. Jo tuolloin luiden uskottiin olevan vanhoja, eikä tapaukseen epäilty liittyvän tuoretta rikosta.

Tutkimuksissa keittiön lattian alta löytyi yhteensä kuusi miehen luurankoa. Nyt valmistuneen radiohiiliajoituksen perusteella luut ovat noin 2 000 vuotta vanhoja.

Luurankoja ja löytöpaikkaa vuodesta 2015 tutkinut arkeologi Cathy Dagg kertoi BBC:lle löydön olevan merkittävä, koska vastaavia rautakautisia hautoja ei ole alueelta aiemmin löydetty.

Kivinen hautapaikka ja talon rakentaminen luurankojen päälle auttoi säilyttämään ne.

Daggin mukaan talon asukkaat ovat kahdensadan vuoden ajan käyttäneet keittiötä tietämättä, mitä lattian alla oli piilossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat