Ulkomaat

Äiti pakkosyötti tyttövauvansa kuoliaaksi Britanniassa

Lontoolainen tuomioistuin havaitsi keskiviikkona brittiläisen sairaanhoitajan surmanneen tyttövauvansa pakkosyöttämällä. Tapausta pidetään ensimmäisenä lajissaan Britanniassa.

Tilaajille

lontoo. Lontoolainen tuomioistuin havaitsi keskiviikkona brittiläisen sairaanhoitajan surmanneen tyttövauvansa pakkosyöttämällä.

Tapausta pidetään ensimmäisenä lajissaan Britanniassa. Tyttärensä surmaamiseen syylliseksi havaittu Gloria Dwomoh saa todennäköisesti ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Viranomaisten mukaan Dwomohille oli tullut pakkomielle tämän kymmenen kuukautta vanhan Diamond-tyttären painosta. Dwomoh alkoi kaataa soseutettua ruokaa väkisin Diamondin kurkusta alas, kun hän samalla vieroitti tytärtään pois rintaruokinnasta.

Diamond-vauva kuoli viime maaliskuussa sen jälkeen kun hänet oli viety sairaalaan kotinsa lähellä Itä-Lontoossa. Ruumiinavauksessa kuolinsyyksi määriteltiin keuhkokuume, jonka olivat aiheuttaneet lapsen keuhkoista löytyneet ruoan jäänteet.

Sosiaalityöntekijät ja terveysviranomaiset pyysivät anteeksi sitä, että he eivät pystyneet estämään lapsen kuolemaa. Viranomaiset ilmoittivat selvittävänsä, kuinka äidit syöttävät lapsiaan.

Erityisesti viranomaiset haluavat päästä selville, kuinka menettelevät sellaiset äidit, joiden kulttuurissa katsotaan, että isot vauvat ovat pieniä vauvoja terveempiä.

Syylliseksi havaittu Dwomoh työskenteli lontoolaisessa St Thomasin sairaalassa. Hän kyynelehti oikeussalissa ja kielsi yrittäneensä vahingoittaneensa tytärtään. Dwomoh kertoi, että häntä itseään ja hänen sisaruksiaan oli syötetty samalla tavoin Ghanassa, kun heidät oli vieroitettu rintaruokinnasta.

Ruokatorven sijaan ruokaa oli mennyt hengitystiehen kuukausien ajan. Samalla lapsi oli alkanut yskiä ja haukkoa henkeä, syyttäjä Andrew Ellis kertoi.

"Tämä on hyvin surullinen tapaus. Vauvan kuoleman aiheutti tapa, jolla hänen vanhempansa päättivät ruokkia häntä, kun hänelle oli alettu antaa kiinteätä ravintoa. Se oli pakkosyöttämistä. Jos lapsi on hädissään ja haukkoo henkeään, syöttäminen pitää lopettaa", Ellis sanoi.

Lastensuojelujärjestön edustajan mukaan Diamondin kuolema oli lajissaan ensimmäinen, joka on tullut viranomaisten tietoon Britanniassa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Sää on aiheuttanut yöllä ongelmia Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnair pyysi matkustajia varautumaan kentällä yöpymiseen, sillä hotellit ovat täynnä

  7. 7

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Pitkittynyt stressi syö parisuhdetta, kun kotona ei osata tehdä enää muuta kuin riidellä – Onneksi tulehtunutta tilannetta voi hoitaa

  10. 10

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää