Mansikka voi lievittää alkoholin aiheuttamia mahaongelmia - Ulkomaat | HS.fi

Mansikka voi lievittää alkoholin aiheuttamia mahaongelmia

Kupillinen mansikoita ennen ja jälkeen alkoholin nauttimisen voi olla hyvä ajatus. Espanjalais-italialaisessa tutkimuksessa mansikat vähensivät mahakalvon haavaumia koe-eläiminä käytetyillä rotilla.

Tilaajille

­

30.10.2011 13:53

Kupillinen mansikoita ennen ja jälkeen alkoholin nauttimisen voi olla hyvä ajatus.

Espanjalais-italialaisessa tutkimuksessa mansikat vähensivät mahakalvon haavaumia koe-eläiminä käytetyillä rotilla.

Tutkimusta johtaneen Barcelonan yliopiston Sara Tulipanin mukaan mansikoiden suojaava vaikutus ei perustu ainoastaan sen sisältämien fenoleiden ja muiden yhdisteiden antioksidanttivaikutukseen. Pikemminkin mansikan ainesosat näyttävät laukaisevan kehon omat puolustusmekanismit mahan limakalvolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat

Luetuimmat - Ulkomaat