Tutkijat onnistuivat luomaan suolaa sietävän vehnälajikkeen - Ulkomaat | HS.fi

Tutkijat onnistuivat luomaan suolaa sietävän vehnälajikkeen

Maailman ruokaturva parani monta piirua sunnuntaina, kun australialaistutkijat raportoivat läpimurrosta suolaa sietävän vehnälajikkeen jalostuksessa. Perinteisin jalostusmenetelmin aikaansaatu lajike tuottaa 25 prosenttia suuremman sadon kuin tavallinen durumvehnä suolan vaivaamilla viljelymailla.

Suolaa sietävää durum-vehnää kasvatetaan Uudessa Etelä-Walesissä Australiassa.­

12.3.2012 19:42

Maailman ruokaturva parani monta piirua sunnuntaina, kun australialaistutkijat raportoivat läpimurrosta suolaa sietävän vehnälajikkeen jalostuksessa. Perinteisin jalostusmenetelmin aikaansaatu lajike tuottaa 25 prosenttia suuremman sadon kuin tavallinen durumvehnä suolan vaivaamilla viljelymailla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat