Maailmankuuluksi noussut Magnitski tuomittiin kuolleena - Ulkomaat | HS.fi

Maailmankuuluksi noussut Magnitski tuomittiin kuolleena

Tutkintavankeudessa kuolleesta venäläisestä verojuristista Sergei Magnitskista on tullut paitsi maailmankuulu symboli Venäjän oikeuslaitoksen ongelmille, myös iso kiistakysymys Venäjän ja Yhdysvaltain välille. Osin Hermitagen omistajan William Browderin kiivaan lobbauksen ja osin Yhdysvaltain senaatin valmiiksi kriittisen Venäjä-kuvan vuoksi Yhdysvallat sääti viime joulukuussa niin sanotun Magnitski-lain, joka asetti Magnitskin kuolemasta epäiltyjä venäläisvirkamiehiä mustalle listalle.

Verojuristi Sergei Magnitskin hauta Moskovassa marraskuussa 2009.­

28.7.2013 2:00

Tutkintavankeudessa kuolleesta venäläisestä verojuristista Sergei Magnitskista on tullut paitsi maailmankuulu symboli Venäjän oikeuslaitoksen ongelmille, myös iso kiistakysymys Venäjän ja Yhdysvaltain välille.

Osin Hermitagen omistajan William Browderin kiivaan lobbauksen ja osin Yhdysvaltain senaatin valmiiksi kriittisen Venäjä-kuvan vuoksi Yhdysvallat sääti viime joulukuussa niin sanotun Magnitski-lain, joka asetti Magnitskin kuolemasta epäiltyjä venäläisvirkamiehiä mustalle listalle. Sillä olevien maahanpääsy estetään ja heidän Yhdysvalloissa oleva omaisuutensa jäädytetään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat