Snowden-toimittajan puolisoa kuulusteltiin tunteja Heathrow'lla - Ulkomaat | HS.fi

Snowden-toimittajan puolisoa kuulusteltiin tunteja Heathrow'lla

Brasilia pitää epäoikeutettuna, että Ison-Britannian viranomaiset kuulustelivat yhtä sen kansalaisista yhdeksän tuntia Heathrow'n lentokentällä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Viranomaiset pidättivät tietovuotaja Edward Snowdenin luottotoimittajan Glenn Greenwaldin brasilialaisen puolison David Mirandan, kun tämä oli vaihtamassa konetta Heathrow´ssa sunnuntaina.

Guardian-lehden toimittaja Glenn Greenwald julkaisi ensimmäisenä tietovuotaja Edward Snowdenin paljastuksia Yhdysvaltain verkkourkinnasta.­

19.8.2013 8:19

Brasilia pitää epäoikeutettuna, että Britannian viranomaiset kuulustelivat yhtä sen kansalaisista yhdeksän tuntia Heathrow'n lentokentällä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Viranomaiset pidättivät tietovuotaja Edward Snowdenin luottotoimittajan Glenn Greenwaldin brasilialaisen puolison David Mirandan, kun tämä oli vaihtamassa konetta Heathrow'ssa sunnuntaina. Hän pääsi lopulta jatkamaan matkaansa kohti Rio de Janeiroa. Häneltä takavarikoitiin matkapuhelin, tietokone, kamera ja muistitikkuja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat