Putin: Greenpeacen aktivistit eivät ole merirosvoja - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Putin: Greenpeacen aktivistit eivät ole merirosvoja

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Pohjois-Venäjän vesillä pidätetyt ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit eivät ole "merirosvoja", mutta he ovat rikkoneet lakia. Venäjän viranomaiset pidättivät viime viikolla 30 Greenpeacen aktivistia, jotka osoittivat mieltään arktista öljynporausta vastaan Petšoranmerellä.

Tilaajille

Sini Saarela osallistui viime viikolla Greenpeacen iskuun, jossa aktivistit kiipesivät Gazpromin öljynporauslautalle. Saarela on parhaillaan pidätettynä Murmanskissa. Hänellä ei ulkoministeriön mukaan ole hätää

Julkaistu: 25.9.2013 12:35, Päivitetty 25.9.2013 13:50

Salehard. Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Pohjois-Venäjän vesillä pidätetyt ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit eivät ole "merirosvoja", mutta he ovat rikkoneet lakia.

Venäjän viranomaiset pidättivät viime viikolla 30 Greenpeacen aktivistia, jotka osoittivat mieltään arktista öljynporausta vastaan Petšoranmerellä. Rannikkovartiosto rynnäköi aktivistien Arctic Sunrise -alukseen sen jälkeen, kun kaksi aktivistia oli kiivennyt öljy-yhtiö Gazpromin porauslautalle. Arctic Sunrise hinattiin Murmanskiin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat

Luetuimmat

Uusimmat