Putin: Greenpeacen aktivistit eivät ole merirosvoja - Ulkomaat | HS.fi

Putin: Greenpeacen aktivistit eivät ole merirosvoja

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Pohjois-Venäjän vesillä pidätetyt ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit eivät ole "merirosvoja", mutta he ovat rikkoneet lakia. Venäjän viranomaiset pidättivät viime viikolla 30 Greenpeacen aktivistia, jotka osoittivat mieltään arktista öljynporausta vastaan Petšoranmerellä.

Sini Saarela osallistui viime viikolla Greenpeacen iskuun, jossa aktivistit kiipesivät Gazpromin öljynporauslautalle. Saarela on parhaillaan pidätettynä Murmanskissa. Hänellä ei ulkoministeriön mukaan ole hätää­

25.9.2013 12:35 | Päivitetty 25.9.2013 13:50

Salehard. Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Pohjois-Venäjän vesillä pidätetyt ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit eivät ole "merirosvoja", mutta he ovat rikkoneet lakia.

Venäjän viranomaiset pidättivät viime viikolla 30 Greenpeacen aktivistia, jotka osoittivat mieltään arktista öljynporausta vastaan Petšoranmerellä. Rannikkovartiosto rynnäköi aktivistien Arctic Sunrise -alukseen sen jälkeen, kun kaksi aktivistia oli kiivennyt öljy-yhtiö Gazpromin porauslautalle. Arctic Sunrise hinattiin Murmanskiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat