Tutkijat löysivät Jurassic Park -hyttysen - Ulkomaat | HS.fi

Tutkijat löysivät Jurassic Park -hyttysen

Menestyselokuvassa Jurassic Park tutkijat saavat dinosauruksen dna:ta meripihkaan fossiloituneesta hyttysestä. Nyt amerikkalaistutkijat ovat löytäneet ensimmäisen oikean hyttysen, joka fossiloitui veriateria takaruumiissaan. Smithsonian -instituutin tutkijat löysivät hyttysfossiilin Montanasta, Kishenehnin öljyliuskelouhokselta, ja se on peräisin eoseenikaudelta, noin 46 miljoonan vuoden takaa.

Eoseenikauden hyttynen kuoli pian syötyään­

14.10.2013 22:00

Menestyselokuvassa Jurassic Park tutkijat saavat dinosauruksen dna:ta meripihkaan fossiloituneesta hyttysestä. Nyt amerikkalaistutkijat ovat löytäneet ensimmäisen oikean hyttysen, joka fossiloitui veriateria takaruumiissaan.

Smithsonian -instituutin tutkijat löysivät hyttysfossiilin Montanasta, Kishenehnin öljyliuskelouhokselta, ja se on peräisin eoseenikaudelta, noin 46 miljoonan vuoden takaa. Valitettavasti hyttysen veriaterian sisältämä dna on hajonnut jo kauan sitten, joten emme tiedä mistä eläimestä veri oli peräisin, mutta tutkijat kykenivät erottamaan siitä erityisen hellävaraisella massaspektrometrialla hemiyhdisteitä, hemoglobiinin happea kuljettavia ainesosia. Se vahvisti, että hyttynen oli kuollut veriateria vatsassaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat