Mitä laittomalle maahanmuutolle pitäisi tehdä? - Ulkomaat | HS.fi

Mitä laittomalle maahanmuutolle pitäisi tehdä?

Lawrence Gelber: Suuri osa meistä polveutuu ihmisistä, jotka aikanaan valloittivat tämän maan asein. Siksi pääsyä Yhdysvaltoihin ei saisi kieltää niiltä, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon tai paeta humanitaarisia kriisejä. Yhdysvallat on historian rikkain maa – sillä on varaa maahanmuuttajiin.

Tilaajille
29.10.2014 2:00

Newyorkilainen demokraatti Lawrence Gelber, 67, ja washingtonilainen republikaani Benjamin Marks, 37, kommentoivat vaaliteemoja HS:lle. USA:n kongressivaalit ovat 4. marraskuuta.

Lawrence Gelber: Suuri osa meistä polveutuu ihmisistä, jotka aikanaan valloittivat tämän maan asein. Siksi pääsyä Yhdysvaltoihin ei saisi kieltää niiltä, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon tai paeta humanitaarisia kriisejä. Yhdysvallat on historian rikkain maa – sillä on varaa maahanmuuttajiin. Pelkoon perustuva politiikka, joka sallii täällä vuosikymmeniä asuneiden, töitä tehneiden ja lastensa kouluttaneiden perheiden hajottamisen, on moraalisesti väärä ja täysin epäinhimillinen. Maahanmuuttopolitiikkamme ei pitäisi perustua pelkoon tai voiton tavoitteluun.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat