Miehet silpomista vastaan

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi tapasi Etiopian Sidamassa miehiä ja poikia, jotka ovat alkaneet vastustaa naisten ympärileikkausta

<span class="korostus">Shalamo Shanana, 65, maanviljelijä: <br /></span>"Minulla on kymmenen lasta, joista kolme on tyttöjä. Minulle oli selvää, että tyttäreni pitää leikata. Muuten yhteisömme olisi hyljeksinyt heitä. Myös vaimoni on leikattu. Hän ei ole koskaan ollut innokas harrastamaan seksiä kanssani. Kun Planin hanke tuli kyläämme, vastustin sitä. Tuntui ikävältä, että vieraat ihmiset tulivat väittämään perinteitämme haitallisiksi. Hiljalleen mieleni alkoi muuttua, kun kuulin tositarinoita silpomisen seurauksista. Olen nyt kolmen pienen tytön isoisä, enkä aio hyväksyä heidän silpomistaan."

6.2.2015 2:00

Miksi miehet tukevat julmaa perinnettä silpoa naisten sukupuolielimet? Entä mikä saa heidät luopumaan siitä?

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi kiersi tammikuussa Etelä-Etiopiassa kuvaamassa miehiä, jotka olivat osallistuneet lastenoikeusjärjestö Planin aloittamaan yhteisökeskusteluhankkeeseen ja kääntyneet ympärileikkauksen vastustajaksi. He kertoivat olleensa tietämättömiä tabuna pidetyn silpomisen vaaroista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat