Työpaikkailmoitukset täynnä sukupuolivaatimuksia - Ulkomaat | HS.fi

Työpaikkailmoitukset täynnä sukupuolivaatimuksia

Kiinassa ei kainostella, kun halutaan palkata töihin tiettyä sukupuolta oleva, tietyn ikäinen tai tietyn näköinen ihminen. Usein vaatimukset sanotaan suoraan jo työpaikkailmoituksissa. Kiinalaisten verkkopalvelujen tällä viikolla julkaisemissa ilmoituksissa esimerkiksi kiinteistöyhtiö hakee vastaanottovirkailijaa, jonka on oltava nainen, "hyväluonteinen" ja "hyvännäköinen".

Elintarvikeyhtiö hakee kuorma-autonkuljettajaa kiinalaisella 58.com-verkkosivustolla. Ilmoituksessa vaaditaan hakijalta kiinalaisen luokituksen mukaista B-ajokorttia – ja hänen on oltava mies.­

30.9.2015 2:00

Kiinassa ei kainostella, kun halutaan palkata töihin tiettyä sukupuolta oleva, tietyn ikäinen tai tietyn näköinen ihminen. Usein vaatimukset sanotaan suoraan jo työpaikkailmoituksissa.

Kiinalaisten verkkopalvelujen tällä viikolla julkaisemissa ilmoituksissa esimerkiksi kiinteistöyhtiö hakee vastaanottovirkailijaa, jonka on oltava nainen, "hyväluonteinen" ja "hyvännäköinen". Taideputiikki puolestaan näkyy tarvitsevan myyntitöihin naista, joka on vastuullinen ja kestää paineita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat