Facebookin Pariisi-sovelluksesta syntyi kohu – Zuckerberg selitti, miksi Libanonin terroriuhrien turvallisuudesta ei kyselty - Ulkomaat | HS.fi

Facebookin Pariisi-sovelluksesta syntyi kohu – Zuckerberg selitti, miksi Libanonin terroriuhrien turvallisuudesta ei kyselty

Miksi Facebook auttoi Pariisissa asuneita kertomaan läheisilleen, että he ovat turvassa, mutta Isisin iskujen kohteeksi joutuneessa Beirutissa näin ei tehty?

Facebookin sovellus kysyi käyttäjiltä lauantain vastaisena yönä, ovatko he lähellä Pariisin terrori-iskujen tapahtumapaikkaa ja ovatko he kunnossa.

15.11.2015 18:39

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg vastasi Facebookissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa kritiikkiin, jota yhtiötä kohtaan esitettiin viikonloppuna.

Lauantaina Pariisin terrori-iskujen jälkeen Facebook käynnisti Turvallisuustila-nimisen palvelun. Sen tarkoitus on varmistaa, että omaiset ja muut läheiset ihmiset, jotka ovat kriisialueella – tässä tapauksessa Pariisissa – ovat turvassa ja kunnossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat