Venäjä äänestää tänään duuman vaaleissa – HS vieraili Karjalassa, jossa valtapuolue joutuu muuta maata tiukemmalle - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Venäjä äänestää tänään duuman vaaleissa – HS vieraili Karjalassa, jossa valtapuolue joutuu muuta maata tiukemmalle

Venäjän Karjala on perinteisesti valtapuolueen päänvaiva. Oppositiopuolue Jablokolla on siellä vahvempi asema kuin muualla Venäjällä.

Eläkeläinen Nina Vorobei asuu Derevjannojen kylässa noin 25 kilometrin päässä Petroskoista. Hän äänestää duumanvaaleissa Yhtenäistä Venäjää, koska ei halua, että asiat muuttuvat huonommiksi. ”Kun katsoo television vaalidebatteja, ei tee mieli elää. Se on sellainen häpeä. Ei niitä ihmisiä voi lähettää kansainvälisiin tapaamisiin.” Kuva: Sergei Gratšov

Julkaistu: 17.9.2016 21:42

Petroskoi

Venäläiset äänestävät tänään duumanvaaleissa eli parlamentin alahuoneesta ja lukuisissa alue- ja paikallisvaaleissa. Vaa­leihin lähdetään huomiota herättävän laimean kampanjoinnin merkeissä.

Presidentti Vladimir Putin pyysi torstaina tele­visiossa kansaa uurnille äänestämään ”Venäjän puolesta”. Vetoomus tuonee lisä-ääniä valtapuolue Yhtenäiselle Venäjälle, joka voittaa vaalit joka tapauksessa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat

Luetuimmat

Uusimmat