Puhelintani kuunnellaan ja twiitistä voi joutua vankilaan – toimittaja-aktiivi ja erotettu yliopistotutkija kertovat, miksi nyky-Turkki pelottaa - Ulkomaat | HS.fi

Puhelintani kuunnellaan ja twiitistä voi joutua vankilaan – toimittaja-aktiivi ja erotettu yliopistotutkija kertovat, miksi nyky-Turkki pelottaa

HS tapasi turkkilaisia, jotka vielä uskaltavat puhua, vaikka se vaarantaisi heidän turvallisuutensa. Turkki on vaientanut jo kymmeniätuhansia arvostelijoitaan.

”Turkissa on vallalla pahin poliittinen ilmapiiri kahteen vuosikymmeneen”, sanoo Erol Önderoglu, jota uhkaa pitkä vankeustuomio.

7.10.2016 2:00 | Päivitetty 7.10.2016 9:20

Istanbul. Turkissa on käynnissä ennennäkemätön kampanja presidentin Recep Tayyip Erdoğanin arvostelijoiden vaientamiseksi.

Kymmeniätuhansia akateemisia ihmisiä, oikeuslaitosten työntekijöitä, opettajia, toimittajia ja muita kansalaisia on joko vangittu, pidätetty, erotettu tai hyllytetty. Yksin tiedotusvälineitä on suljettu yli sata, ja vankiloista on vapautettu lähes 34 000 vankia, jotta rangaistuslaitoksissa olisi tilaa Erdoğanin hallinnon luokittelemille yhteiskunnan vihollisille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat