Mosulista pakenevat irakilaiset hakevat turvaa sotivasta Syyriasta – ”Pelkäämme, että Isisin jäseniä voi yrittää soluttautua siviilien joukkoon” - Ulkomaat | HS.fi

Mosulista pakenevat irakilaiset hakevat turvaa sotivasta Syyriasta – ”Pelkäämme, että Isisin jäseniä voi yrittää soluttautua siviilien joukkoon”

Irakin asevoimat lähestyvät suurkaupunkia odotettua nopeammin. Siviilit pelkäävät jäävänsä kaupunkisodan jalkoihin. ”Isis pitää meitä panttivankeina”, kertoo Mosulin asukas.

Ilmeisesti Isisin taistelijoiden asentama tienvarsipommi räjähti Irakin asevoimien erikoisjoukkojen edessä näiden edetessä torstaina kohti Bartellan pikkukaupunkia Mosulin itäpuolella Irakissa.­

20.10.2016 21:59

Tuhannet irakilaiset ovat viime päivinä paenneet äärijärjestö Isisin hallitsemasta Mosulin kaupungista ja lähialueilta Pohjois-Irakissa. Pakenijat etsivät nyt turvaa naapurimaasta, sotaa käyvästä Syyriasta.

Ainakin 5 000 irakilaista on runsaan viikon aikana tullut rajan yli Syyrian puolella sijaitsevalle pakolaisleirille, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö. YK arvioi, että jopa miljoona ihmistä voi lähiviikkoina paeta Mosulista, kun taistelu kaupungin hallinnasta kiihtyy.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat