Ulkomaat

Taiwanilaismiehen varastosta löytyi 300 000 kiloa porkkanoita – viranomaiset epäilevät yrityksestä manipuloida hintoja

Kiinniotto liittyi viranomaisten Kaohsiungin kaupungissa aloittamiin tutkimuksiin vihannesten, juuresten ja hedelmien hinnoista. Hinnat nousivat syyskuussa, kun Taiwanille osui kaksi taifuunia.

Taiwanin viranomaiset ovat ottaneet kiinni 300 000 kiloa porkkanoita varastoineen miehen, koska epäilevät tätä yrityksestä manipuloida hintoja.

Kiinniotto liittyi viranomaisten Kaohsiungin kaupungissa aloittamiin tutkimuksiin vihannesten, juuresten ja hedelmien hinnoista. Hinnat nousivat syyskuussa, kun Taiwanille osui kaksi taifuunia.

”Taifuunit menivät ohi jo melko kauan sitten, mutta vihannesten, hedelmien ja muiden maataloustuotteiden hinnat eivät ole vieläkään laskeneet”, kaupungin syyttäjänvirasto tiedotti torstaina.

”Epäilemme tämän johtuvan manipulaatiosta, joka vaikuttaa ihmisiin.”

Porkkanoita varastoitunut mies otettiin kiinni vihjeen perusteella. Mies on paikallinen kauppias. Hänestä on kerrottu vain sukunimi Chang.

Mentyään miehen kylmävarastolle keskiviikkona viranomaiset löysivät sen täynnä Taiwanissa kasvatettuja porkkanoita. Chang pidätettiin, mutta vapautettiin myöhemmin takuita vastaan.

Chang on kiistänyt viranomaisten epäilyn. Hän kertoo ostavansa aina helmikuussa ja maaliskuussa 1 500 tonnia porkkanoita, joita myy vuoden mittaan. Hänestä 300 tonnia on pieni määrä, eikä sitä pitäisi kutsua hamstraamiseksi.

Elintarvikkeiden hintojen pysyminen korkealla taifuunien jälkeen on ollut Taiwanissa paljon esillä. Viranomaiset ovat jo ilmoittaneet, että maataloustuotteiden tuontia pitää lisätä, jotta hinnat saataisiin vakautettua.

Hintojen nousu selittyy osin siellä, että taifuunit aiheuttivat tuhoa viljelmillä. Viranomaiset kuitenkin epäilevät, että jotkut yrittävät nostaa hintoja tietoisesti.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Taiwan
 • Ruuan hinta
 • Vihannekset

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  5. 5

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää