”Vulkaanisen maaperän linssejä”, 190 euroa annos – ranskalaiset opettelevat kasvissyöjiksi omalla tyylillään
Kasvissyönti yleistyy lihamaa Ranskassa joustavasti ja nautintoja etsien. Suomi ei ole kehityksessä juurikaan edellä, vaikka julkisuudesta voisi muuta päätellä.
Viiden ystävyksen ryhmä saapui nauttimaan vege-illallista kuntosalikäynnin jälkeen ”Brasserie 2 eme art” -ravintolaan Pariisissa. Ravintola ei mainosta ulospäin näkyvästi, että sen menu on kokonaan vegaaninen, jotta tulijat eivät säikähtäisi. Kuva: Nikolai Jakobsen
Entrecôte, chateaubriand, burgundinpata, hanhenmaksa, crème brûlée, brie-juusto. Nämä ovat asioita, jotka tulevat mieleen, kun joku sanoo ”ranskalainen keittiö”. Mieleen eivät tule esimerkiksi tofu, soijamaito, Nyhtökaura tai Härkis.