Ulkomaat

"Perestroikan mannekiinien" matkailu ärsyttää Neuvostoliiton vanhoillisia

Tilaajille

Neuvostoliiton johtavien radikaalipoliitikkojen tiuhaan tahtiin harrastama ulkomaanmatkailu on joutunut vanhoillisten silmätikuksi - eikä ehkä vähiten siksi, että heikäläisille kutsuja tulee vähemmän perestroikan kovina aikoina.

Venäjän federaation patavanhoillinen päälehti Sovjetskaja Rossija herkutteli torstaina julkaisemalla luettelon, missä kaikkialla kysytyt "perestroikan mannekiinit" ovat oikein ehtineet käydä. Ovat näemmä ehtineet.

Avautumisen myötä ulkomaanmatkat ovat jo monien, mutta silti vielä harvojen ja valittujen ulottuvilla. Kadunmiehelle matka Neuvostoliiton ulkopuolelle on yhä kuin lottovoitto, jonka eteen on valmiutta tehdä työtä uupumatta.

Isännät kustantavat

Poliittista pääomaa vanhoillisten kassaan kerännyt Sovjetskaja Rossija opetti, että maailman monissa parlamenteissa maksettuja matkoja paheksutaan ja ne on jopa paikoin kielletty, koska "kansainvälinen lobbaus" kestityksineen voi vaikuttaa poliittisiin päätöksiin.

Lehti tiesi kertoa, että amerikkalaispoliitikot lentävät usein Neuvostoliittoon Pentagonin erikoiskoneilla omat eväät mukana.

Reissumies Popov

Kansanedustaja, Moskovan kaupunginjohtaja Gavriil Popov on lehden mukaan tänä vuonna käynyt Saksan liittotasavallassa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa, Kreikassa, Itävallassa, Ranskassa, toistamiseen Itävallassa, Italiassa ja Japanissa. Pisin matka oli kaksi viikkoa, lyhin neljä päivää. Popovin varamiehen Sergei Stankevitshin matkustuslista oli lähes yhtä komea.

Vanhoillislehden "mustalle listalle" pääsivät myös Leningradin kaupunginjohtaja Anatoli Sobtshak, kansanedustajat Arkadi Murashov ja Galina Starovoitova sekä talousmies Nikolai Shmeljov.

Muutkin pääsevät matkustamaan, mutta eivät niin paljon kuin kärkinimet, joilla on kaikista kovin kysyntä neuvotteluihin tai muuten vain vieraaksi, lehti pisteli.

Kuten näkyy, listalta puuttuvat kaikki kunnon konservatiivit kuten Venäjän kommunistipuolueen johtaja Ivan Polozkov. Mutta he tuskin ovatkaan se kuva Neuvostoliitosta, jonka se haluaa antaa itsestään. Muu maailma rakentaa taas Neuvostoliitto-kuvaansa presidentti Mihail Gorbatshovin ja muiden kellokkaiden perusteella - sekään ei ole oikea.

Mutta näinä markkinatalouden voitonpäivinä vanha hokema "matkailu avartaa" pitää yhä paikkansa. Etenkin Neuvostoliitossa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  7. 7

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  8. 8

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  9. 9

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  10. 10

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää