Ulkomaat

Saksa huolissaan maineestaan Ulkomaalaisvihasta varoittavia raportteja satelee maailmalta Väkivaltauutiset ovat karkottaneet turisteja ja liikemiehiä

Tilaajille

Saksan johtajia huolettaa Saksan maineen mustuminen ulkomailla, kun äärioikeiston väkivalta jatkuu. Saksan diplomaatit varoittavat, että saksalaisia voi pian kohdata "jäisen torjuva" mieliala.

Diplomaattien varoituksista annettiin tällä viikolla otteita lehtiin. Hallitus koettaa säikyttää myös eristäytyvät saksalaiset huomaamaan, että Saksan kuva ulkomailla on "kaamea".

Saksan edustajain mukaan aika on käymässä vähiin. Washingtonissa oleva suurlähettiläs raportoi lehtien mukaan, että amerikkalaiset eivät enää rauhoitu Saksan virallisista tyrmistyksen ilmaisuista.

"Mitä on tekeillä?"

Amerikkalaiset odottavat Saksan johdolta kovempia otteita ääriryhmiä vastaan, lähettiläs sanoi. Saksan ystävät Yhdysvalloissa vaikenevat ja arvostelijat pääsevät voitolle, ellei väkivallasta saada pian pitävää ja vakuuttavaa otetta.

Jokainen saksalainen kohtaa Yhdysvalloissa "jyrkästi muuttuneet olot" jo nyt, lähettiläs sanoi. Saksaa odottaa viileys varsinkin Bill Clintonin hallitukselta, jos sattuu vielä pari pahaa välikohtausta kuten Möllnin murhapoltto tai Wuppertalissa sattunut juutalaiseksi luullun murha, suurlähettiläs kirjoitti.

Ranskassa olevan lähettilään mukaan väkivallasta puhutaan saksalaisten kanssa vielä "ystävän äänellä", mutta tilanne muuttuu, ellei kuohuntaa saada kuriin.

Ranskassa on äärioikeiston kannatus vaaleissa suurempaa kuin Saksassa, mutta lähettiläs huomautti, etteivät ranskalaiset polta taloja ja metsästä öisin ihmisiä.

Jäistä torjuntaa

"Muutoksen joutuu tuntemaan jokainen, joka haluaa tehdä politiikkaa, jokainen saksalainen viejä, joka haluaa myydä, jokainen turisti, joka hakee lomalla aurinkoisia oloja", sanottiin raportissa.

Viime päivinä on satanut varoituksia ulkomaalaisvihan seurauksista. Ylioppilasliitto DWS:n mukaan Saksaan tulee vähemmän opiskelijoita. Hotellit valittavat vähiä matkoja. Saksan matkatoimistot tuomitsevat lehti-ilmoituksissa väkivallan. Saksan kieltä ja kulttuuria tukeva Goethe-instituutti sanoo, että kielikursseille on vähemmän tulijoita varsinkin Aasiassa.

"Rumat saksalaiset"

Kohl sanoi lähettiläille olevan katkeraa, että rasismin takia joutuu pyytämään kansojen yhteisön edustajilta anteeksi liittokansleri, joka saattoi kruunata kaikkien tervehtimän rauhanomaisen vallankumouksen Saksain yhdistymisellä.

Ulkomaalaiskaunaa on Kohlin mukaan lähes kaikissa Euroopan maissa, ei yksin Saksassa. Jotkut tuntevat Saksassa, että saksalaisia syytetään ulkomailla liian herkästi. Myös Kohl pahoitteli, ettei Saksan selkeää asennetta kaikkialla oteta huomioon ja arvosteta.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Lasten ruutuaika ei saisi ylittää paria tuntia päivässä, sanoo silmälääkäri: ”Laitteiden tuijotus on jo nyt lisännyt lasten silmävaivoja, emmekä tiedä, mitä puhelin ja tietokoneet oikeasti tekevät silmille”

  7. 7

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  8. 8

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  9. 9

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  10. 10

   Terveydenhuoltoa ei uudisteta pelkoja lietsomalla – Heikki Hiilamo paljasti asenteensa puhuessaan yksityisistä yrityksistä härskeinä välistävetäjinä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää