Ulkomaat

Kahdeksaa lasta odottava britti aikoo synnyttää kaikki lapsensa

Tilaajille

JUHA SAINIO LONTOO - Hormonihoitoa saanut birminghamilainen nainen odottaa kahdeksaa lasta ja aikoo myös synnyttää kaikki.

Lääkärit suosittelevat, että 31-vuotias Mandy Allwood luopuisi joistakin tai useimmista sikiöistä, jotta hän ei menettäisi kaikkia mahdollisen keskenmenon takia. Sikiöt ovat nyt 13-viikkoisia. Naisella on yksi lapsi aiemmasta avioliitosta.

Allwoodin uskotaan saaneen lääkitystä, jotta hänellä olisi paremmat mahdollisuudet tulla raskaaksi ja saada lapsi nykyisen poikaystävänsä kanssa.

Lääkehoidon seurauksena naisen munasoluissa saattaa kehittyä normaalia useampia munasoluja. Lääkärien arvellaan kehottaneen Allwoodia pidättäytymään lääkityksen tässä vaiheessa sukupuoliyhteydestä, jotta liian moni munasolu ei hedelmöittyisi. Ilmeisesti hän ei ole noudattanut ohjeita.

Vaara lasten vammautumisesta

"On mahdollista, että tämä nainen saattaa saada keskenmenon tai synnyttää hyvin aikaisin. Suurin syy vammaisten lasten syntymiseen on se, että he syntyvät liian varhain tai että kohdussa on liian monta sikiötä." Bromwichin mukaan ihminen on ohjelmoitu synnyttämään yhden tai kaksi "laadukasta jälkeläistä" kerrallaan.

Allwoodin tapaus on jo kolmas sikiöihin ja abortteihin liittyvä kohutapaus Britanniassa muutaman viikon kuluessa.

Alkuviikolla keskustelua herätti keväällä tehty valikoiva abortti: kaksosia odottaneen äidin sikiöistä toinen abortoitiin, koska hänellä ei kertomansa mukaan ollut varaa kahteen uuteen lapseen.

Elokuun alussa keinohedelmöityksiin erikoistuneet klinikat joutuivat lain perusteella hävittämään kolmisentuhatta alkiota, jotka olivat olleet viisi vuotta pakastettuina. Niiden vanhempia ei ollut syystä tai toisesta tavoitettu, jotta säilytyksen jatkamisesta olisi voitu päättää.

Abortin vastustajat tyytyväisiä päätöksestä

"Kirurgit teroittelevat jo veitsiään, kun nyt ei tarvitsisi tehdä muuta kuin antaa luonnon tehdä tehtävänsä. Hän menettää epäilemättä joitakin näistä sikiöistä ilman kirurgin veistäkin", sanoi Life-painostusryhmää johtava professori Jack Scarisbrick.

Scarisbrick arvelee, että jos kaikki kahdeksan jäisivät henkiin, se olisi ennenkuulumatonta.

"Jos Allwood saa paljon lapsia, hänestä tulee kuuluisa julkisuuden henkilö, ja lapsista pidetään kyllä huolta. Elämä on elämää ja se on ihanaa." Mandy Allwoodin matka maineeseen jatkuu tänään ilmestyvässä News of the World -sensaatiolehdessä, jolle hän on myynyt tarinansa. Allwood on lisäksi palkannut agentin hoitamaan "projektinsa" julkisuuskampanjaa. Tavoitteena on kerätä seitsemän miljoonaa markkaa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  6. 6

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  9. 9

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  10. 10

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  6. 6

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää