Ulkomaat

Brasilian plastiikkakirurgit hoitavat köyhiä ilmaiseksi

Tilaajille

RIO DE JANEIRO-Kun entinen näyttelijä Marcia Rodrigues lähestyi pelottavaa 50 vuoden rajapyykkiä, hän ei suinkaan miettinyt mennäkö kauneusleikkaukseen vaan sitä, missä hän sen teettäisi.

Hän olisi voinut mennä klinikalle, joka vastaa palveluiltaan viiden tähden hotellia tai sitten Pyhän talon sairaalaan, jossa kasvojen kohotuksen ohessa myös ehkä hänen sielunsakin tila hieman kohentuisi.

Siellä hän tapaisi kalliiden klinikoiden kirurgit, jotka tekevät kauneusleikkauksia puoleen hintaan voidakseen tehdä leikkauksia myös köyhille.

Päivä leikkauksen jälkeen hän huomasi, että huoli omasta ulkonäöstä oli johdattanut hänet miettimään ongelmia, joista hän oli ollut tietämätön.

Vuoteella hän osoitti parsittua lakanaa. "Minulla on niin paljon ystäviä, jotka eivät edes käytä kaikkia liinavaatteitaan", hän sanoi. "Varmaan saisin heidät lahjoittamaan osan niistä." Tuhat

plastiikkakirurgia Brasilia on ollut jo pitkään plastiikkakirurgian keskeinen maa. Vuosittain siellä on tehty noin 200000 leikkausta, puolet niistä Riossa, Brasilian plastiikkakirurgien yhdistyksen puheenjohtaja Farid Hakme sanoi.

Pelkästään Riossa on noin tuhat plastiikkakirurgia, suurin osa heistä Botafogon kaupunginosassa, joka tunnetaan rasvaimuistaan.

Täällä Pyhässä talossa on käytetty hyväksi kansallista pakkomiellettä kauneuteen ja tasattu tuloeroja maan ikuisessa ongelmassa, terveydenhoidossa.

Samat lääkärit, jotka pienentävät vatsoja ja oikovat neniä tiistai- ja torstaiaamuisin, paikkaavat muina aamuina köyhien sormia ja käsiä - ilmaiseksi.

"Teemme töitä toisella puolella superrikkaiden kanssa ja toisella puolella niiden kanssa, joilla ei ole varaa edes bussilippuun", tohtori de Gervais sanoi.

Roomalaiskatolisten fransiskaaniveljien hoitama Pyhä talo on yksi monista yksityisistä hyväntekeväisyyslaitoksista, jotka ovat etsineet vaihtoehtoisia tapoja hankkia varoja köyhien palvelemiseen.

Rakennuksen toisessa siivessä tohtori Ivo Pitanguyn oppilaat harjoittelevat kosmeettisia leikkauksia ilman veloitusta.

Rähjäiset

sairaalat Kunnallisten sairaaloiden pitäisi antaa tarvittava hoito brasilialaisille. Ne ovat kuitenkin rähjäisiä paikkoja, joissa käytävätkin ovat likaisia. Välineet ovat usein rikki ja aina on pulaa lääkkeistä ja hygienian kannalta välttämättömistä tarvikkeista. Kertakäyttötuotteita, kuten kumihansikkaita ja neuloja käytetäänkin yhä uudestaan.

Puutteiden takia Rio de Janeiron osavaltion sairaaloissa kuoli 72 lasta.

Potilaat, kuten Bruno Alves da Silveira, 12, tarvitsisivat leikkausta. Pojan isoäiti Maria Gonzales Silveira kertoi, että hänet oli käännytetty kahdesta kaupungin sairaalasta ja lopulta klinikka Copacabanassa ohjasi kätensä pahoin loukanneen pojan Pyhään taloon.

"Täällä meitä kohdellaan hyvin" hän sanoi.

Jokaisesta hoitokerrasta Pyhän talon lääkärit saavat hallitukselta noin kymmenen markan suuruisen summan ja sen saapuminen saattaa kestää usein kuukausia. Sairaala takaa hoitajien ja sairaala-apulaisten peruspalkan, jota jokainen lääkäriryhmä täydentää. Lääkärit eivät saa palkkaa Pyhästä talosta eivätkä hallitukselta.

Yhdestä kasvojen kohotuksesta yksikkö pitää noin 3000 markan suuruisen summan, yhtenä päivänä hiljattain lääkärit tekivät niitä kaksi. Kirurgi, nukutuslääkäri ja leikkauksen hoitajat jakavat potilaan maksamasta summasta jäljelle jäävän noin 10000 markan suuruisen osan. Maksu olisi kaksinkertainen yksityisklinikalla.

"Minulle ratkaisu oli yksinomaan taloudellinen", rouva Rodrigues sanoi.

Kukaan Pyhän talon lääkäreistä ei pilkkaa ihmisten ikuista kauneuden tavoittelua, mutta täällä köyhien keskuudessa he löytävät työlleen syvällisempiä merkityksiä.

"Annamme käsileikkaukseen tuleville ihmisille mahdollisuuden tehdä työtä ja leikkiä", tohtori de Gervais sanoi.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  6. 6

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  7. 7

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  8. 8

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää