Sake syntyy hiellä hyisissä oloissa - Ulkomaat | HS.fi

Sake syntyy hiellä hyisissä oloissa

Riisiviiniä valmistavien panimoiden määrä on vähentynyt jyrkästi

20.3.2009 2:00

tokio. Toshimayan pienpanimossa on kylmä, mutta niin on tarkoituskin.

Sakea eli riisiviiniä tehdään vain kylmänä kautena, lokakuusta maaliskuuhun. Kesän kuumina kuukausina huoneiden lämpötilaa pitäisi käymisen takia madaltaa.

"Tämä on luultavasti Japanin ainoa työ, jossa voi pitää puolentoista kuukauden kesäloman", toji eli sakemestari Haruyuki Ishii sanoo kuoriessaan riisiä kangaslevyiltä. Riisi on tässä vaiheessa tehnyt jo tehtävänsä: kallisarvoinen neste on suodatettu pois.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat