Teinit tehtailivat Makedoniassa valeuutisia Trumpista ja Clintonista – nyt yksi heistä kertoo HS:lle, miten bisnes toimii

HS vieraili valeuutissivuja tehtailevassa kaupungissa Makedoniassa. Kävi ilmi, että valhebisnes on paljon Trumpia suurempi ilmiö ja siitä hyötyy rahallisesti myös Facebook. Velesin pikkukaupungin teinit kertovat ansainneensa tuhansia euroja Trump-valeuutisilla. Nyt mietitään, auttoivatko ne samalla Trumpin presidentiksi. HSTV lähettää torstaina suorana keskustelun valeuutisten vaikutuksista.

Simona juhli ystävineen 15-vuotissyntymäpäiviään Inbox cafe -yökerhossa Velesissä. Teinit sijoittavat valeuutistienestejään kalliisiin juomiin, hyviin savukkeisiin ja älypuhelimiin.

1.12.2016 2:00 | Päivitetty 1.12.2016 16:03

Veles. Jos rahaa on, se myös näytetään. Pöydällä makaa satojen eurojen arvoinen älypuhelin ja iso pullo kallista vodkaa. Taustalla säksättävät strobovalot ja teknomusiikki.

Simona täyttää tänään 15 vuotta. Hän juhlii sitä yökerhossa kavereidensa kanssa. Meikki, hiukset ja vaatteet ovat kaikilla viimeisen päälle. He ovat lukiolaisia pienessä Velesin kaupungissa, joka sijaitsee Makedoniassa Länsi-Balkanilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat