Trumpin määräys katkaisi satojen matkan Yhdysvaltoihin, jopa 200 ihmistä otettiin kiinni lentokentillä – ”Minut laitettiin käsirautoihin ja aloin itkeä” - Ulkomaat | HS.fi

Trumpin määräys katkaisi satojen matkan Yhdysvaltoihin, jopa 200 ihmistä otettiin kiinni lentokentillä – ”Minut laitettiin käsirautoihin ja aloin itkeä”

Sudanilainen jatko-opiskelija Nisrin Elamin kertoo olleensa kiinniotettuna tunteja, vaikka hänellä on pysyvä oleskelulupa. Yhdysvaltoihin pyrkinyt Hameed Khalid Darweesh puolestaan vapautettiin lauantaina 19 tunnin piinan jälkeen.

Irakilainen Hameed Khalid Darweesh iloitsi päästyään vapaaksi lauantaina. Hänet oli otettu edellisenä päivänä kiinni, kun hän saapui Yhdysvaltoihin. Lauantai-iltaan mennessä 109 Yhdysvaltoihin pyrkineeltä henkilöltä oli evätty maahanpääsy.­

29.1.2017 16:09 | Päivitetty 29.1.2017 18:22

Kun irakilainen Hameed Khalid Darweesh puhui lauantaina toimittajille 19 tunnin pidätyksen jälkeen, hän purskahti itkuun.

”Tiedättekö, kuinka montaa sotilasta olen koskettanut tällä kädellä”, hän kysyi ja veti kätensä selkänsä taakse imitoiden käsirautoja, jotka hänelle laitettiin pidätyksen yhteydessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat

Luetuimmat - Ulkomaat