Kylmän sodan diplomaatti haluaa Euroopan kantavan vastuuta – ”Trump on tyypillinen amerikansaksalainen, kapitalisti eikä mikään sosiaalidemokraatti” - Ulkomaat | HS.fi

Kylmän sodan diplomaatti haluaa Euroopan kantavan vastuuta – ”Trump on tyypillinen amerikansaksalainen, kapitalisti eikä mikään sosiaalidemokraatti”

Euroopan on pakko muuttua, sanoo Euroopan perin juurin tunteva kylmän sodan veteraani, amerikkalaisdiplomaatti John Kornblum.

Yhdysvaltojen entinen Saksan-suurlähettiläs ja konkaridiplomaatti John Kornblum tuntee kahden maanosan suhteet läpikotaisin kylmän sodan uumenista Donald Trumpin aikaan. Vaikka Trumpin valinta merkitsee aikakauden vaihtumista, Euroopan ei ole syytä manata lännen perikatoa. Nyt Euroopan tulisi käyttää tilaisuus tarjota omat ratkaisunsa globaaleihin ongelmiin, hän sanoo.

17.2.2017 2:00 | Päivitetty 17.2.2017 7:23

Berliini

Kyllä, Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi on uuden aikakauden alku. Trump saa aikaan kunnon rytinää, sanoo amerikkalainen veteraanidiplomaatti ja entinen Yhdysvaltain Saksan-suurlähettiläs John Kornblum, 74, Berliinissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat