Ulkomaat

Pohjois-Korea ampui ohjuksia Japanin talousvyöhykkeelle

Etelä-Korealla ja Yhdysvalloilla on meneillään jokavuotinen sotaharjoitus, Pohjois-Korea on uhannut vastatoimilla.

Pohjois-Korea ampui maanantaina neljä ballistista ohjusta mereen, kertoo uutistoimisto AFP. Ohjuksista kolme laskeutui Japanin talousvyöhykkeelle.

Japani pitää ohjusten laukaisua ”vakavana uhkana kansalliselle turvallisuudelle”, sanoi Japanin hallituksen edustaja Yoshihide Suga tiedotustilaisuudessa uutistoimistojen mukaan.

”Tämä osoittaa selvästi, että Pohjois-Koreasta on tullut uudentasoinen uhka”, sanoi Japanin pääministeri Shinzo Abe Japanin parlamentille AFP:n mukaan.

Etelä-Korean asevoimien mukaan maanantaina ammutut ohjukset lensivät keskimäärin noin tuhannen kilometrin matkan ja kävivät noin 260 kilometrin korkeudessa, kertoo uutistoimisto Reuters.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Osa ohjuksista osui mereen noin kolmensadan kilometrin päähän Japanin luoteisrannikosta, sanoi japanin puolustusministeri Tomomi Inada Reutersin mukaan. Ne osuivat Japanin aluevesien ulkopuolelle, mutta talousvyöhykkeen sisäpuolelle. Talousvyöhyke ulottuu kahdensadan meripeninkulman eli noin 370 kilometrin päähän rannikosta.

Pohjois-Korea laukoi ohjuksia samaan aikaan kun Yhdysvalloilla ja Etelä-Korealla on meneillään vuotuinen sotaharjoitus. Pohjois-Korealla on tapana ärsyyntyä sotaharjoituksesta joka vuosi.

Pohjois-Korea on usein sanonut pitävänsä harjoituksia hyökkäyksen valmisteluna. Se on tänäkin vuonna luvannut vastatoimia viime viikolla alkaneen sotaharjoituksen takia.

Yhdysvallat on ollut huolissaan siitä, että Pohjois-Korea kehittelee mannertenvälistä ohjusta, jonka voisi varustaa ydinkärjillä ja joka voisi lentää Yhdysvaltoihin asti. Etelä-Korea tai Yhdysvallat eivät ole havainneet merkkejä siitä, että maanantaisessa ohjustenlaukaisussa olisi testattu mannertenvälisiä ballistisia ohjuksia, Reuters kertoo.

Pohjois-Korea näyttää ohjuksia laukomalla onnistuneen vaikuttamaan myös Japanin pörssikursseihin. Kurssit laskivat maanantaina noin puoli prosenttia, ja kyse oli markkinoiden reaktiosta ohjusten laukaisuun, kertoo AFP. Japanin valuutan jenin kurssi puolestaan nousi hieman.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  4. 4

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  5. 5

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  6. 6

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. ”Meillä on tämä Josse” – Länsimetro tuli viimein, ja hurmos virisi heti aamutuimaan
  3. Klaus Karkia on Mensan jäsen, joka pääsi ylioppilaaksi vasta kuudennella yrittämällä – Syy on keskittymishäiriö, ja näin se vaikuttaa ihmiseen Tilaajille
  4. Verottaja jahtasi suurprojektissa suomalaisyritysten menetettyjä veroeuroja – Jäikö isosta siirtohinnoittelu­ratsiasta käteen muuta kuin liuta kalliita oikeusjuttuja?
  5. ”En koe, että painiminen kuuluu opettajan todelliseen työnkuvaan” – Luokat pullistelevat erityislapsia Helsingin seudulla, eikä yksin jäävien opettajien aika riitä kaikille
  6. Nyt loppui riitely kotitöistä – Jakakaa hommat HS:n kotityökoneella
  7. 2 tuntia sitten
  8. Prince vaati ”Mustan albuminsa” vinyylilevyjä tuhottavaksi 30 vuotta sitten, nyt vanhoista kirjekuorista löytyi viisi albumia – yksi maailman harvinaisimmista levyistä maksaa 15 000 dollaria
  9. 4 tuntia sitten
  10. Särkeekö niveliä sateella? Kipu tuskin johtuu säästä, sanovat Harvardin tutkijat
  11. Suomen kansain­välisen puolustuksen haarniska valmistui, mutta takuu puuttuu
  12. Tuomittu sotarikollinen opettaa tulevia sotilaita Serbiassa, toinen sai sankarin jäähyväiset Kroatiassa – 1990-luvun sotien hirmupäälliköt ovat Balkanilla yhä ihailtuja
  13. Kuka johti itsenäisyyssenaattia? – Tämä ja muita kysymyksiä tänään Uutisgurussa
  14. Näytä lisää