Ulkomaat

Tukholmassa jo toinen kaksois­murha tällä viikolla – kaupungin alueella käynnissä 12 jengikonfliktia

Poliisi selvittää tällä hetkellä 47 murhaa ja 57:ää murhanyritystä. Vain alkuvuoden aikana on sattunut 17 ammuskelutapausta.

Kaksi miestä kuoli ampumahaavoihin Tukholmassa keskiviikkoiltana. Ruotsin television SVT:n tietojen mukaan murhat liittyivät kahden jengin väliseen ja huumekaupasta alkunsa saaneeseen taisteluun, joka on kestänyt jo vuosia.

Kaksoismurha oli jo toinen tällä viikolla Tukholmassa. Tiistaina Hallonbergenissä, muutaman kilometrin päässä Kistasta, tapettiin nainen ja mies.

Tukholman poliisi ilmoitti torstaina lehdistötilaisuudessa ottavansa käyttöön lisäresursseja väkivaltaisten tapahtumien takia.

”Vakavien rikosten ja ammuskelujen määrä Tukholmassa on ollut viime aikoina suuri. Viime päivinä murhia on ollut Tukholmassa viisi. Se on tietenkin hälyttävää ja hyvin vakavaa”, sanoi Tukholman alueen poliisipäällikkö Ulf Johansson TT:n mukaan.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Tukholman alueella on käynnissä poliisin mukaan yhteenä 12 jengikonfliktia. Kuusi eteläosassa ja kuusi pohjoisessa.

Poliisi selvittää tällä hetkellä 47 murhaa ja 57:ää murhanyritystä Tukholmassa. Vain alkuvuoden aikana on sattunut 17 ammuskelutapausta, joissa seitsemän on kuollut ja 14 haavoittunut.

”Päätelmämme on, että uusia väkivallantekoja ei voi poissulkea”, sanoi Tukholman pohjoisen poliisialueen komentojohtaja Patrick Ungsäter lehdistötilaisuudessa.

Tuoreimman tapauksen uhrit, parikymppiset miehet, löytyivät pahoin haavoittuneina autosta Kistan alueelta lähellä koulua kymmeneltä illalla paikallista aikaa. Paikallisten medioiden mukaan paikalta oli kuultu useita laukauksia.

Ensimmäinen miehistä kuoli lähes välittömästi päästyään sairaalaan ja toinen muutama tunti myöhemmin.

SVT:n tietojen mukaan molemmat miehet kuuluivat ”Leijoniksi” (Lejonen) itseään kutsuvaan jengiin. Miehistä vanhempaa kuvataan ”jengin johtajaksi”. Leijonien vastustajajengi kutsuu itseään ”Susilauman veljeskunnaksi” (Brödraskapet Wolfpack).

Poliisin on vahvistanut, että tutkinta keskittyy paikallisiin jengeihin, mutta on verraten vähäsanainen tapahtumista.

”En voi kommentoida sen enempää, kuin että he kuuluvat jengipiireihin ja ovat poliisille tuttuja ennestään”, Ungsäter sanoi.

Tiistaina Hallonbergenin lähiössä tapahtuneen kaksoismurhan osalta tutkimus jatkuu. Neljä ihmistä pidätettiin alun perin epäiltyinä.

Yksi heistä on nyt vapautettu, eikä hän enää ole epäilty, TT kertoo. Sen sijaan poliisi etsii neljättä epäiltyä.

Ruotsalaismedioiden tietojen mukaan tapaus saattaa liittyä huumeisiin ja kannabisviljelmään, jonka murhattu mies olisi paljastanut poliisille. Mies oli Dagens Nyheterin tietojen mukaan itse osallistunut viljelmän ylläpitoon, mutta myös kertonut siitä poliisille jäätyään kiinni huumeiden hallussapidosta. Hän oli saanut uhkauksia tapahtumien jälkeen ja oli peloissaan turvallisuutensa takia. Mies oli itse syytettynä ja oli menossa oikeuteen kuultavaksi.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tukholma
 • Väkivaltarikokset
 • Poliisi
 • Jengit
 • Ruotsi

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tämä Netflix-elokuva on ehkä paras huono jouluelokuva koskaan, ja joulun suurilmiö – Netflix huolestui niistä 53 ihmisestä, jotka ovat katsoneet sen joka päivä

  2. 2

   Onko parisuhteellasi tulevaisuutta? Yksi pieni tunne saattaa kertoa sen, ja asiantuntijoiden mukaan sitä kannattaa kuunnella

   Tilaajille
  3. 3

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  4. 4

   Nyt loppui riitely kotitöistä – Jakakaa hommat HS:n kotityökoneella

  5. 5

   Kolmekymppiset luulevat muuttuvansa lasten myötä prismaperheeksi – kuinka nuorten aikuisten maailmankuvasta tuli näin jäykkä?

  6. 6

   Psykiatri Ilkka Taipale ei pidä siitä, että julkkikset nyyhkyttävät naistenlehdissä masennuksestaan – ”Oikeasti mielisairaat jäävät silloin jalkoihin”

  7. 7

   Valiokunta esittää: Ei vahvoja oluita kaupan hyllylle

  8. 8

   Kolumni: Facebookin uutisvirta on tullut tiensä päähän, se on itse asiassa pahin mahdollinen roskakuilu – koska oikea viestittely tapahtuu ihan muualla

  9. 9

   Fysioterapeutin mukaan suurin osa kuntoilijoista treenaa aivan liian kovaa – neuvoo ottamaan mallia Iivo Niskasesta

  10. 10

   Masentuneesta haahuilijasta Mensaan ja kympin oppilaaksi – Klaus Karkialta diagnosoitiin keskittymishäiriö ja se pelasti hänen elämänsä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  2. 2

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  3. 3

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  6. 6

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Kokoomuksen suosio suurempi kuin kertaakaan tänä vuonna, keskustan painui alle 15 prosentin

  9. 9

   Helsingin historiallisen päärautatieaseman kylkeen rakennetaan moderni laajennusosa – Scandic avaa jättimäisen hotellin raiteiden viereen

  10. 10

   HS maistoi 8 täyteläistä joulupöydän punkkua – yksi sai viisi tähteä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää