Afrikkalaiset kiipeävät joukko­voimalla kuusimetrisen piikkilanka-aidan yli Espanjaan – ”Sitä ei välitä haavoista ja on valmis tappelemaan” - Ulkomaat | HS.fi

Afrikkalaiset kiipeävät joukko­voimalla kuusimetrisen piikkilanka-aidan yli Espanjaan – ”Sitä ei välitä haavoista ja on valmis tappelemaan”

Espanjaan kuuluvat Ceuta ja Melilla ovat EU:n ainoat maarajat afrikkalaisten valtioiden kanssa. Siirtolaisten on turvallisempaa ja halvempaa yrittää aidan yli kuin salakuljettajien veneessä meren poikki.

Kamerunilainen Christian Tchiemou Jr heittää voltin hiekkarannalla Espanjaan kuuluvassa Ceutassa, josta näkee Gibraltarinsalmen yli Eurooppaan.­


2.4.2017 2:00 | Päivitetty 2.4.2017 16:33

Ceuta/Tétouan

Hiekkarannalta Afrikasta näkee vaivatta Eurooppaan. Jyrkkärinteinen Gibraltarinvuori siintää vain runsaan 20 kilometrin päässä Ceutasta, joka on Espanjaan kuuluva kaupunki Marokon rannikolla.

On iltapäivä hiljaisella rannalla. Espanjalainen isä asettuu makaamaan omalle pyyhkeelleen, äiti ja tytär jakavat toisen. Lähellä rantaviivassa eräs tummaihoinen mies heittelee leipäkiviä, toinen hyppii voltteja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat