Ulkomaat

Ainakin neljä ihmistä surmanneen Tukholman iskun tutkinta jatkui läpi yön – Pidätettyä miestä epäillään terroristisista murhista

Perjantain tapahtumia tutkitaan epäiltynä terrorismirikoksena. Poliisin tiedottaja kertoo Sveriges Radiolle, että yöllä pidätetty mies on ”todennäköisesti” iskuauton kuljettaja.

Tukholmassa poliisin kiinni ottama mies on pidätetty todennäköisin syin epäiltynä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista, kertoo Ruotsin syyttäjäviranomainen. Poliisioperaatio on jatkunut läpi yön.

Ainakin neljä ihmistä kuoli ja 15 loukkaantui perjantaina iltapäivällä, kun kuorma-auto ajoi väkijoukkoon ja tavarataloon Tukholman keskustassa. Poliisi vahvisti uhrien määrän perjantai-iltana. Tapausta epäillään terroriteoksi.

Aftonbladet kertoi lauantaiaamuna, että poliisi on yön aikana iskenyt useisiin eri kohteisiin. Sitä, että epäillyn terrori-iskun takana olisi enemmän kuin yksi henkilö, pidetään mahdollisena.


Osassa ruotsalaisviestimiä kerrottiin perjantai-iltana, että auton kuljettaja olisi edelleen kateissa. Poliisin tiedottaja Lars Byström kommentoi kuitenkin lauantaiaamuna Sveriges Radiolle, että pidätetty mies on hänen käsityksensä mukaan ”todennäköisesti” iskuauton kuljettaja.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Hänen mukaansa uusia kiinniottoja ei ole suljettu pois, mutta tällä hetkellä ei ole merkkejä siitä, että yleisölle aiheutuisi vaaraa.

Ruotsalaismedioiden mukaan poliisi olisi tehnyt myös toisen kiinnioton, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa. Täältä voit lukea lyhyen yhteenvedon siitä, mitä tapahtumista tiedetään.

Aftonbladetin tietojen mukaan poliisi pidätti tekoon liittyvän miehen Märstassa. Lehti kirjoitti yöllä, että kiinni otettu on 39-vuotias mies, joka on verkossa osoittanut sympatiaa terrorijärjestö Isisille. Lehden tietojen mukaan mies on uzbekistanilainen, hänellä on neljä lasta ja hän työskentelee rakennusalalla.


Poliisi sai iskusta hälytyksen perjantaina kello 14.53 paikallista aikaa. Silminnäkijöiden mukaan iskuauto ajoi ensin ihmisjoukkoon Drottninggatanilla ja sen jälkeen suoraan Åhléns-tavarataloon. Kuorma-auto oli varastettu aiemmin päivällä, kun sen kuljettaja oli purkamassa kuormaa läheisen ravintolan edustalla, kertoi muun muassa Aftonbladet.

Lue silminnäkijöiden kokemuksista täältä.

Suomen ulkoministeriön tietojen mukaan suomalaisia ei olisi kuollut tai loukkaantunut iskussa, ministeriöstä kerrottiin lauantaiaamuna. Poliisin eristämällä alueella oli runsaasti suomalaisia.Tukholman poliisi haki perjantaina ainakin kaksi henkilöä kuulusteltaviksi iskuun liittyen. Poliisi kertoi verkkosivuillaan, että heitä ei epäilty mistään rikoksesta, vaan heillä uskottiin olevan tapahtumiin liittyviä tietoja.

Poliisi julkaisi perjantaina tiedotustilaisuudessa kuvia huppupäisestä, vihreään takkiin pukeutuneesta miehestä. Poliisin mukaan mies liittyy tapahtumiin kuvausajan ja -paikan perusteella ja on tutkinnan kannalta kiinnostava. Myöhemmin kiinni otettu mies, joka Aftonbladetin mukaan on 39-vuotias uzbekistanilainen, muistuttaa poliisin mukaan julkaistuissa kuvissa näkyvää huppupäistä miestä. Poliisi ei kuitenkaan vahvista, että kuvien mies olisi sama kuin kiinni otettu.

Tukholman keskustassa yöllä ollut HS:n toimittaja Jarmo Huhtanen kertoi perjantaina kello 23.35 Suomen aikaa, että hän näki juuri, kun puolenkymmentä poliisia otti kovin ottein kiinni miehen ja vei tämän pois. Kiinniotto tapahtui lähellä kohtaa, jossa kuorma-auto syöksyi tavarataloon.

Huhtanen vieraili tavaratalon lähistöllä lauantaiaamuna kello 8:n jälkeen Suomen aikaa. Hän kuvaili tunnelmaa hiljaiseksi. Poliisin nauhoilla eristämää aluetta oli pienennetty perjantain ja lauantain välisen yön aikana.

”Eristetyllä alueella oli yksi poliisiauto, mutta siellä ei näkynyt yhtäkään ihmistä”, hän kuvaili puhelimitse.


Tapausta tutkitaan epäiltynä terrorismirikoksena, kertoo Tukholman poliisi tiedotteessaan. Turvallisuuspoliisi Säpo on kuvannut tapausta verkkosivuillaan iskuksi (attentat).

Pääministeri Stefan Löfven kommentoi perjantaina iltapäivällä, että kaikki tiedot viittaavat terrori-iskuun.

Poliisi kehotti ihmisiä pysymään kotona ja välttämään Tukholman keskustaa. Liikennettä keskustassa oli vielä iltaseitsemän jälkeen paikallista aikaa rajoitettu laajalti, ja poliisin mukaan ei ollut selvää, kuinka kauan rajoitukset kestävät.

Iltapäivän ja alkuillan aikana evakuoitiin ainakin keskusrautatieasema. Lisäksi useita suuria kauppakeskuksia tyhjennettiin Tukholman alueella, kertoo uutistoimisto TT Dagens Nyheterin mukaan.

Myös kaupungin joukkoliikenne oli pysähdyksissä. Rautatieyhtiö SJ ilmoitti alkuillasta Twitterissä, että Tukholman keskusrautatieasemalta lähtevä ja sinne tuleva junaliikenne on pysäytetty loppuillan ajaksi. Metroliikenne puolestaan käynnistettiin illalla uudestaan, kertoo uutistoimisto Reuters.Myös Suomen hallitus piti tapauksen vuoksi hätäkokouksen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi kokouksen jälkeen järkyttyneensä Tukholman tapahtumista ja lähettäneensä pääministeri Löfvenille surunvalittelut Suomen hallituksen puolesta.


Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi tiedotteessa olevansa järkyttynyt iskusta. Myös ulkoministeri Timo Soini kommentoi Twitterissä, että teko on järkyttävä. Täältä voit lukea lisää suomalaispoliitikkojen kommentteja.

Helsingin poliisi kertoi perjantaina iltapäivällä, että valvontaa kaupungilla on tehostettu Tukholman tapahtumien vuoksi. Valvontaa on tehostettu myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä kaupungin satamissa.

Poliisin valmiutta nostettiin koko maassa. Lue lisää täältä.


HS seurasi tapahtumia iltapäivän ja illan aikana. Alta voit lukea HS:n seurannan kolmen tunnin ajalta.

19.11 Poliisi on julkaissut kuvia henkilöstä, johon se haluaa saada yhteyden. Toisin kuin aiemmin kerrottiin, poliisi ei ole tarkentanut, onko kyse kuorma-auton epäillystä kuljettajasta.

Autoa ajanut henkilö ei ole poliisin hallussa. Ketään ei myöskään ole otettu kiinni, poliisi kertoi alkuillasta pitämässään tiedotustilaisuudessa uutistoimistojen mukaan. Turvallisuuspoliisi Säpo ei ollut saanut hyökkäykseen liittyviä ennakkotietoja.

Poliisi ei myöskään vahvistanut kuolleiden tai loukkaantuneiden määrää. Aiemmin SVT kertoi poliisia siteeraten, että kolme ihmistä on kuollut ja kahdeksan loukkaantunut.

Ihmisiä kehotetaan edelleen pysymään poissa Tukholman keskustasta.

18.46 Iskussa käytetyn kuorma-auton kuljettaja, jolta auto kaapattiin, on SVT:n mukaan kertonut tapahtumista.

Mies sanoo nousseensa autosta purkamaan lastia, kun naamioitu henkilö hyppäsi kuljettajan paikalle ja ryhtyi ajamaan. Miehen mukaan autovaras ajoi häntä päin, kun hän yritti pysäyttää tämän. Hän ei saanut vakavia vammoja.

18.32 Säposta kerrotaan SVT:lle, että terrorismin uhkatasoa ei ole nostettu Drottninggatanin tapahtumien vuoksi. Supon arvion mukaan myöskään Suomen uhkakuva ei ole muuttunut, sisäministeri Paula Risikko (kok) kertoo HS:lle. HS seuraa suorana noin kello 18.30 alkavaa Suomen ulkoministeriön tiedotustilaisuutta.

18.23 Turvatoimia on Tukholman iskun vuoksi kiristetty myös Norjassa. Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisit kantavat toistaiseksi asetta Norjan suurimmissa kaupungeissa ja Oslon lentokentällä.

Helsingin poliisi kertoi aiemmin päivällä, että valvontaa kaupungilla tehostetaan.

18.20 Ulkoministeriön mukaan poliisin eristämällä alueella on useita suomalaisia, joista kaikkiin ei saada yhteyttä. Ministeriöllä ei silti edelleenkään ole tietoa, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo tiedotteessa olevansa järkyttynyt iskusta. Myös ulkoministeri Timo Soini on kommentoinut Twitterissä, että teko on järkyttävä.

18.15 Tukholman poliisi kertoo verkkosivuillaan, että terrori-iskun mahdollisuutta ei voida sulkea pois.

Pääministeri Stefan Löfven on aiemmin kommentoinut, että kaikki viittaa terrori-iskuun. Turvallisuuspoliisi Säpo on puhunut verkkosivuillaan ”iskusta” ( attentat).

18.04 Mahdollisista kiinniotoista tai pidätyksistä liikkuu julkisuudessa ristiriitaista tietoa.

Useat ruotsalaismediat ovat kertoneet, että ainakin yksi henkilö olisi otettu kiinni iskun jälkeen. Myös pääministeri Stefan Löfven kertoi kiinniotosta tiedotustilaisuudessa Expressen-lehden mukaan.

Nyt Tukholman poliisi kertoo verkkosivuillaan, että ketään ei ole tällä hetkellä kiinniotettuna.

Joidenkin mediatietojen mukaan alueella olisi ennen iskua ollut myös ampumavälikohtaus. SVT:n mukaan poliisi kiisti tämän aiemmin. Poliisin tuoreimman tiedotteen mukaan tietoja ampumisesta ei voida tällä hetkellä vahvistaa.

17.40 Poliisi on kehottanut ihmisiä pysymään kotona ja välttämään Tukholman keskustaa. Nyt myös keskusrautatieasema on määrätty evakuoitavaksi, kertoo uutistoimisto TT Reutersin mukaan.

Ruotsin rautatieyhtiö kertoo Twitterissä, että junaliikenne Tukholman keskusrautatieasemalle ja sieltä pois on pysäytetty poliisin pyynnöstä. Aiemmin myös Tukholman metroliikenteen kerrottiin pysähtyneen.17.27 Suomen Tukholman-suurlähetystön lehdistövirkamies Niina Hyrsky kertoo kävelleensä pitkin Drottninggatania, kun auto syöksyi kohti.

”Puhuin puhelimessa ja näin, että ihmiset alkoivat hytkyä. Älysin itsekin siirtyä syrjään ja samalla kuorma-auto ajoi kovaa vauhtia ohi, vaikka Drottninggatan on kävelykatu”, hän kertoo. Lue lisää paikalla olleiden kommentteja täältä.

Myös HS:n kirjeenvaihtaja Elina Kervinen on paikalla Tukholman keskustassa.

”Ei ole näkyvää paniikkia. Jotkut halaavat toisiaan, ja näin joitakin itkuisia silmiä. Yksi nuori mies, joka tuli äsken vastaan, sanoi ottaneensa kuvan ruumispusseista. Näin kuvan, joka oli aika kaukaa otettu”, hän kertoi kello 16.45 Suomen aikaa. Lue koko juttu täältä.

17.22 Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että valvontaa kaupungilla tehostetaan Tukholman tapahtumien vuoksi.17.18 Iskussa käytetty kuorma-auto oli varastettu aiemmin päivällä Spendrups-yhtiöltä. Yhtiö vahvistaa asian Aftonbladetille.

17.13 ABC Newsin Twitterissä julkaisemalla videolla näkyy, kuinka ihmiset pakenevat tapahtumapaikalta.17.11 Poliisin uusimpien tietojen mukaan ainakin kolme henkilöä on kuollut ja kahdeksan loukkaantunut, kertoo SVT.

17.07 Ulkoministeriöstä kerrotaan HS:lle, että sen alustavien tietojen mukaan iskussa ei ole suomalaisia uhreja. Asiaa ei kuitenkaan voi vielä sulkea pois.

17.04 Pääministeri Löfven kertoi tiedotustilaisuudessa, että epäilty tekijä on otettu kiinni. Asiasta kertoo Expressen.

17.00 Pääministeri Stefan Löfven on kommentoinut tapausta. ”Ruotsiin on hyökätty. Kaikki viittaa siihen, että tämä on terrori-isku”, Löfven sanoo Expressenin mukaan.

16.58 Liikkumista Tukholman keskusta-alueella on rajoitettu. Koko kaupungin metroliikenne on pysäytetty, kertoo uutistoimisto TT Reutersin mukaan. SVT:n tietojen mukaan myös muun muassa eduskuntatalo on eristetty.

16.52 Säpo kutsuu tapausta verkkosivuillaan ”iskuksi” ( attentat), jossa on loukkaantunut ”suuri määrä” ihmisiä. Säpo tutkii asiaa.

16.49 Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo vahvistaa Sveriges Radion mukaan, että ainakin kaksi henkilöä on kuollut.

16.46 Poliisi tiedottaa verkkosivuillaan, että ihmisiä on loukkaantunut kuorma-auton ajettua ihmisten päälle, mutta loukkaantuneiden määrästä tai vammojen laadusta ei anneta tarkempia yksityiskohtia.

Poliisin mukaan julkisuudessa on liikkunut tietoja myös mahdollisesta ammuskelusta. Niitä ei kuitenkaan voida vahvistaa. Poliisi ei myöskään ole vahvistanut mediatietoja, joiden mukaan ihmisiä olisi kuollut.

16.34 Tukholman poliisi kertoo SVT:lle, että se epäilee tapauksen olevan terrori-isku.

16.30 Expressen-lehti kertoo Twitterissä, että poliisi varoittaa ihmisiä pakenemaan tapahtumapaikalta. SVT:n mukaan myös kauppojen työntekijöitä on kehotettu pysymään sisätiloissa. Paikalla on poliiseja mellakkapoliisin varusteissa.16.24 SVT:n paikalla olevan toimittajan mukaan Tukholman keskustassa liikkuu poliisiauto, josta huudetaan varoitusta ”terrori-iskusta”.

16.20 Sveriges Radion mukaan ainakin kolme henkilöä olisi kuollut. Paikalla oleva toimittaja kertoo nähneensä kolme ruumista.

16.06 Aftonbladetin paikalla olevan toimittajan mukaan auto olisi ajanut sisään Åhlens-tavarataloon. Poliisi sai asiasta hälytyksen kello 14.53 paikallista aikaa.

Useiden henkilöiden kerrotaan loukkaantuneen.

”Meillä on alustavia tietoja, joiden mukaan ihmisiä on loukkaantunut. Olemme paikalla ottaaksemme selville lisää, sanoo Towe Hägg Tukholman poliisista kertoo SVT:lle.

”Täällä on täysi kaaos, ja Drottninggatanilla palaa”, sanoo puolestaan paikalla oleva Marie Karlberg. Täältä voit lukea lisää silminnäkijöiden kertomuksia.Oletko paikalla Tukholmassa? Lähetä meille viesti sähköpostiosoitteeseen hs.online@hs.fi.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Kiinalainen ”mopotäkki” voisi olla hitti Suomessakin, vinkkaa Pekingissä päivittäin mopoileva Minna Mustonen – kypärää hän ei käytä ”turvallisuussyistä”

  2. 2

   Alaikäinen poika joutui ryöstön uhriksi keskellä päivää Helsingin rautatieasemalla – ryöstäjä sai ensin pelkkiä kolikoita

  3. 3

   Riisitauti ei ole historian mörkö, vaan se vaanii sinua ja lastasi – d-vitamiinin laiminlyönti altistaa kohtalokkaille sairauksille, mutta ylärajatkin täytyy tuntea

   Tilaajille
  4. 4

   Lääkäriksi opiskelu on monille stressiä ja kovaa kilpailua, mutta paineista ei silti puhuta avoimesti – ”Moni vaatii itseltään paljon”

  5. 5

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  6. 6

   Japanilaisessa tv-ohjelmassa ihastellaan kuopiolaiskoulua – Katsoimme japaniksi dubatun ohjelman Youtuben suomitekstityksillä ja emme ymmärtäneet mitään

  7. 7

   Suomi on Euroopan syrjivimpiä maita, osoittaa tuore EU-raportti – ”Tulos on selvä vahvistus siitä, että Suomessa on paljon rasismia”, sanoo yhdenvertaisuus­valtuutettu

  8. 8

   Vegaanisen joulupöydän saa nyt koottua helpommin kuin koskaan – keräsimme bloggarien parhaat ruokavinkit, mukana vegaaninen munavoi ja sinihomejuusto

  9. 9

   Kymmenen kuukauden ikäinen lapsi kuoli kolarissa Uudessakaarlepyyssä – poliisi korjaa tietoja: vauva oli turvakaukalossa

  10. 10

   Jälleen yksi voitto Euroopassa jyllääville separatistisille voimille – autonomiaa ajavat puolueet ottivat enemmistön Korsikan aluevaaleissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  2. 2

   Suomi on Euroopan syrjivimpiä maita, osoittaa tuore EU-raportti – ”Tulos on selvä vahvistus siitä, että Suomessa on paljon rasismia”, sanoo yhdenvertaisuus­valtuutettu

  3. 3

   New York Times: Trump herää puoli kuudelta katsomaan televisiota ja katsoo sitä neljästä kahdeksaan tuntia päivässä

  4. 4

   Alpakkatapahtuman järjestäjien pieni vale oli iso isku luottamukselle – On ankeaa, kun joutuu epäilemään motiiveja pörröisten eläinten paijaamisen taustalla

  5. 5

   Riisitauti ei ole historian mörkö, vaan se vaanii sinua ja lastasi – d-vitamiinin laiminlyönti altistaa kohtalokkaille sairauksille, mutta ylärajatkin täytyy tuntea

   Tilaajille
  6. 6

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  7. 7

   Näin sotesta tuli sekundaa, ja isot yritykset voittavat – professori Heikki Hiilamo kirjoittaa puheenvuorossaan, että Suomeen on tulossa nykyistä huonompi terveydenhoito

   Tilaajille
  8. 8

   Olga Romanoffista kaavailtiin prinssi Charlesin puolisoa – Tsaarin jälkeläinen ja suomalaista sukua oleva ruhtinatar esittelee nyt kotinsa ja sanoo: ”Kukaan ei välitä titteleistä pätkääkään!”

   Tilaajille
  9. 9

   ”Osakas laittoi kätensä hameeni alle” – Juristialan naiset kertovat kourimisesta, vähättelystä sekä syrjinnästä, ja vaativat häirinnälle loppua

  10. 10

   Kiinalainen ”mopotäkki” voisi olla hitti Suomessakin, vinkkaa Pekingissä päivittäin mopoileva Minna Mustonen – kypärää hän ei käytä ”turvallisuussyistä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  4. 4

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  5. 5

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Suomalaismies otti kuvaa Schwarzenegger-seinämaalauksesta, kun tämä ilmestyikin paikalle – Kuva julkaistiin Redditissä, aiheutti raivoa ja lopulta Arska itse ilmestyi nettiin kertomaan, mistä on kyse

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Olga Romanoffista kaavailtiin prinssi Charlesin puolisoa – Tsaarin jälkeläinen ja suomalaista sukua oleva ruhtinatar esittelee nyt kotinsa ja sanoo: ”Kukaan ei välitä titteleistä pätkääkään!” Tilaajille
  3. Suomi on Euroopan syrjivimpiä maita, osoittaa tuore EU-raportti – ”Tulos on selvä vahvistus siitä, että Suomessa on paljon rasismia”, sanoo yhdenvertaisuus­valtuutettu
  4. Jälleen yksi voitto Euroopassa jyllääville separatistisille voimille – autonomiaa ajavat puolueet ottivat enemmistön Korsikan aluevaaleissa
  5. Katsojat joutuvat palelemaan järjestäjien säästäväisyyden vuoksi olympialaisten avajaisissa – VIP-vieraille varattu paksummat peitot hypotermian pelossa
  6. Israelin pääministeri saapui EU:hun itsevarmana: Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem pääkaupungiksi ”pani faktat pöydälle” ja EU-maiden tulisi seurata esimerkkiä
  7. Cristiano Ronaldo kohtaa Neymarin – Mestarien liigan pudotuspeliparit arvottiin
  8. Espoo selvittää, istuuko länsimetroyhtiön hallituksessa vääriä ihmisiä – Virkamiesten asema hallituksissa saattaa muuttua muuallakin, mikäli jääviysepäilyjä löytyy
  9. Alaikäinen poika joutui ryöstön uhriksi keskellä päivää Helsingin rautatieasemalla – ryöstäjä sai ensin pelkkiä kolikoita
  10. Tunti sitten
  11. Krp paljasti poikkeuksellisen huumeliigan Itä- ja Pohjois-Suomessa
  12. Vegaanisen joulupöydän saa nyt koottua helpommin kuin koskaan – keräsimme bloggarien parhaat ruokavinkit, mukana vegaaninen munavoi ja sinihomejuusto
  13. Näytä lisää