Vasta 39-vuotias Emmanuel Macron on marssimassa Ranskan presidentiksi Obaman opeilla – Tänään häntä äänestävät myös Pariisin-lennolla rakastuneet Kati Kukkasniemi ja Paul Buigues

Vuosi sitten nuori Emmanuel Macron perusti uuden puolueen eikä hänen mahdollisuuksiinsa uskonut juuri kukaan. Tänään sunnuntaina EU-myönteisestä optimistista on todennäköisesti tulossa Ranskan presidentti. HS selvitti Pariisissa, miten tämä on mahdollista.

Kaupallista alaa opiskellut Kati Kukkasniemi muutti Ranskaan ensimmäistä kertaa töihin jo vuonna 1997. Nykyään hänellä on miehensä Paul Buiguesin kanssa yritys, joka kehittelee itseoppivaa ja sijoituspäätöksiä tekevää keinoälyä finanssialalle. Macronia he äänestävät etenkin tämän EU-myönteisyyden ja tuoreuden vuoksi. Yrittäjien toimintamahdollisuuksiin he ovat jo nyt tyytyväisiä.

7.5.2017 2:00 | Päivitetty 7.5.2017 19:00

Pariisi. Jos sunnuntaiaamuna ei sada, Kati Kukkasniemi ja Paul Buigues juovat kahvia Pariisin kuuluisan Champs-Élysées-kadun lähistöllä sijaitsevan asuntonsa terassilla. Ehkä he katselevat Montmartren kukkulalle päin ja puhuvat vähän politiikasta tai keinoälyä finanssialalle myyvästä yrityksestään. Kuudennesta kerroksesta näkee kauas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat