Brežnev kaahasi pilleripäissään, Kekkonen piilotti sukat taskuun – Suomen tulevaisuudesta päätettiin 1970-luvulla Kekkosen ”lomamatkoilla”

Suomen ulkopolitiikan tärkeimpiä keskusteluja käytiin 1970-luvulla Neuvostoliitossa Zavidovon kuuluisalla metsästysmajalla. Noilla niin kutsutuilla lomamatkoilla Urho Kekkonen hoiti kaiken neuvottelemisen yksin, jopa ilman omaa tulkkia.

Presidentti Urho Kekkosen ja pääsihteeri Leonid Brežnevin välit olivat lämpimät valtiovierailulla Kremlissä toukokuussa 1977, jolloin allekirjoitettiin sopimus Kostamus-projektista. Brežnevin kunto oli kuitenkin jo huono ja hän ”keskusteli” lukemalla puheenvuorot lunttilapusta. – Kekkosen ja Brežnevin 1970-luvun Zavidovon-tapaamisista ei ole kuvia.

19.5.2017 2:00 | Päivitetty 19.5.2017 12:34

Kun Pietarin-valtatietä ajaa Moskovasta 120 kilometriä Suomen suuntaan, ohittaa Zavidovon kylän. Tienposkessa myydään peurantaljoja ja kalaa, varaston pihalla on venetrailereita. Volga on lähellä, ja täällä on hyvät metsästysmaat. Zavidovon kansallispuistoa pidetään ainutlaatuisena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat