Sotiminen Itä-Ukrainassa jatkuu niin kauan kun ketään ei rangaista, sanoo tarkkailuoperaation johtaja – ”Pyhimyksiä tässä konfliktissa ei ole” - Ulkomaat | HS.fi

Sotiminen Itä-Ukrainassa jatkuu niin kauan kun ketään ei rangaista, sanoo tarkkailuoperaation johtaja – ”Pyhimyksiä tässä konfliktissa ei ole”

Etyjin tarkkailuoperaation jäsen kuoli, kun auto ajoi tarkkailutehtävällä miinaan. Separatistien asemies ahdisteli naispuolista tarkkailijaa, siviilejä kuolee ja Minskin tulitauko ei kiinnosta sodan osapuolista ketään. Tarkkailuoperaation apulaisjohtajan mielestä asianosaiset pitäisi saada vastuuseen teoistaan.

Etyjin Ukrainan-tarkkailuoperaation apulaisjohtaja Alexander Hug Helsingissä perjantaina.­

20.5.2017 16:59

Keskiviikkona Itä-Ukrainassa rikottiin tulitaukoa ainakin 420 kertaa. Torstaina oli vähän rauhallisempaa: Etyjin tarkkailuoperaatio Ukrainassa raportoi 230 räjähdystä.

”Rintamalla vastakkain olevat joukot ovat välillä vain metrien etäisyydellä toisistaan. Yksittäinen toiselle puolelle huudettu loukkauskin voi aiheuttaa tilanteen kärjistymisen”, kertoo Etyjin Ukrainan-tarkkailuoperaation apulaisjohtaja Alexander Hug.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat