Isis räjäytti Mosulissa keskiaikaisen moskeijan, jossa hirmuhallinto perustettiin – Irakin armeija oli jo näköetäisyydellä - Ulkomaat | HS.fi

Isis räjäytti Mosulissa keskiaikaisen moskeijan, jossa hirmuhallinto perustettiin – Irakin armeija oli jo näköetäisyydellä

Irakin armeijan syyttämä Isis kiirehti puolestaan syyttämään Yhdysvaltain ilmaiskua moskeijan ja kuulun minareetin tuhoutumisesta. Yhdysvaltojen mukaan väite on ”1 000-prosenttisesti perätön”.

Isisin musta lippu liehui Al-Nurin moskeijan minareetissa 13. kesäkuuta. Irakin armeija on edennyt jo niin lähelle, että toimittajat ovat saaneet otettua moskeijasta kuvia.

21.6.2017 20:08 | Päivitetty 22.6.2017 1:24

Äärijärjestö Isis on räjäyttänyt kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja jihadisteja vastaan käydyn sodan kannalta symbolisen Al-Nurin moskeijan Mosulissa, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

”Joukkomme etenivät syvälle vanhaankaupunkiin, ja kun he pääsivät 50 metrin päähän Al-Nurin moskeijasta, Isis syyllistyi jälleen historialliseen rikokseen räjäyttämällä Al-Nurin moskeijan ja al-Hadban minareetin”, Irakin armeijan Mosulin-hyökkäystä johtava kenraaliluutnantti Abdulamir Yarallah sanoi lausunnossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat