Viisi kuoli sähköiskuun uima-altaassa vesipuistossa Turkissa – kolme kuolleista lapsia - Ulkomaat | HS.fi

Viisi kuoli sähköiskuun uima-altaassa vesipuistossa Turkissa – kolme kuolleista lapsia

Vesipuiston johtaja ja hänen poikansa hyppäsivät altaaseen ja yrittivät pelastaa lapset.

23.6.2017 19:26 | Päivitetty 23.6.2017 21:30

Viisi ihmistä on kuollut sähköiskuun vesipuistossa luoteisessa Turkissa, kertoo turkkilainen yksityinen uutistoimisto Dogan uutistoimisto AP:n mukaan. Kuolleista kolme on ilmeisesti lapsia.

Kolmeen lapseen osui sähkövirtaus uima-altaassa vesipuistossa Akyazın kaupungissa Sakaryan maakunnassa. Vesipuiston johtaja ja hänen poikansa hyppäsivät altaaseen ja yrittivät pelastaa lapset. Muut vesipuiston työntekijät katkaisivat rakennuksesta sähköt.

Doganin mukaan kaikki viisi altaassa ollutta kuljetettiin sairaalaan, mutta heitä ei kyetty pelastamaan. Lisäksi yksi ihminen loukkaantui tilanteessa ja vietiin sairaalaan.

Tv-kanava NTV:n mukaan kuolleet lapset olivat iältään 12, 15 ja 17. Vesipuiston omistaja oli BBC:n mukaan 58-vuotias ja hänen poikansa 30-vuotias.

Akyazı sijaitsee BBC:n mukaan noin sadan kilometrin päässä Turkin väkirikkaimmasta kaupungista Istanbulista.

BBC:n mukaan ei ole tiedossa, miksi vedessä oli sähköä.

Tutkiessaan vesipuistoa turman jälkeen turkkilaiset viranomaiset eivät löytäneet vesipuistosta vikavirtasuojakytkintä, kertoo Sky News. Vikavirtasuojakytkimen tarkoitus on katkaista sähkövirtaus, jos virtaa vuotaa sähkölaitteen ulkopuolelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat