Obama tiesi Venäjän operaatiosta USA:n vaaleissa, mutta salli sen tapahtua – oliko Trump salajuonen peluri vai pelinappula? - Ulkomaat | HS.fi

Obama tiesi Venäjän operaatiosta USA:n vaaleissa, mutta salli sen tapahtua – oliko Trump salajuonen peluri vai pelinappula?

Tällä hetkellä liittovaltion poliisi FBI:n ja kongressin tutkijat selvittävät kahta asiaa: olivatko Trump tai tämän avustajat sekaantuneet Venäjän vehkeilyyn ja onko Trump yrittänyt estää tutkimuksia. Kysymys on siis siitä, oliko Trump aktiivinen peluri – vai pelkkä pelinappula.

Barack Obama toimi varovaisesti Venäjän toimia vastaan, sillä hän pelkäsi, että väliintulo olisi tarjonnut Donald Trumpille mahdollisuuden syyttää presidentinvaaleja epärehellisiksi.­

27.6.2017 8:39

Washington

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ei halunnut puuttua Venäjän vehkeilyyn viime vuoden vaalikampanjan aikana, vaikka tiesi jo elokuussa Vladimir Putinin määränneen operaation Hillary Clintonin kampittamiseksi. Obama pelkäsi, että häntä syytettäisiin vaalitulokseen sekaantumisesta, eikä siksi pannut venäläisille kovaa kovaa vastaan.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat