Saksan ja Turkin kiista kärjistyy: Saksan ulkoministeri roimii Turkkia ja uhkaa investointien vähenemisellä, matkustajiakin varoitetaan - Ulkomaat | HS.fi

Saksan ja Turkin kiista kärjistyy: Saksan ulkoministeri roimii Turkkia ja uhkaa investointien vähenemisellä, matkustajiakin varoitetaan

Turkki epäilee ihmisoikeusasiantuntijoita terroristijärjestöön kuulumisesta. Saksan lisäksi myös Ruotsi on huolissaan Turkin tilanteesta.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Belgian-osaston johtaja Philippe Hensmans osoitti mieltään Turkin suurlähetystön edessä Brysselissä heinäkuussa, kun Amnestyn Turkin-osaston johtaja Idil Eser oli pidätetty Istanbulissa.

20.7.2017 10:32 | Päivitetty 20.7.2017 16:11

Saksa arvostelee Turkkia yhä kovemmin sanankääntein siitä, että Turkki pitää pidätettynä joukkoa ihmisoikeusaktivisteja, joista yksi on Saksan kansalainen. Saksa ilmoittaa haluavansa muuttaa koko suhtautumistaan Turkkiin pidätyskiistan vuoksi.

Asiasta puhui ulkoministeri Sigmar Gabriel torstaina. Gabrielin mukaan Saksan on otettava uusi suunta suhteessaan Turkkiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat