Suomen EU-politiikkaa vetää arvostettu, karu ja pelättykin mies – Hän on palvellut viittä pääministeriä, mutta silti hänestä ei löydy edes Wikipedia-artikkelia - Ulkomaat | HS.fi

Suomen EU-politiikkaa vetää arvostettu, karu ja pelättykin mies – Hän on palvellut viittä pääministeriä, mutta silti hänestä ei löydy edes Wikipedia-artikkelia

Oletko kuullut Kare Halosesta? Eurooppalaisten kollegojen arvostamalla virkamiehellä on todennäköisesti eniten valtaa Suomen EU-politiikassa, vaikka hän sen itse kiistääkin. Kuivasta huumoristaan tunnetusta Halosesta ei löydy edes Wikipedia-artikkelia, vaikka hän on neuvonut EU-asioissa viittä perättäistä pääministeriä.

Tilaajille

Valtiosihteeri Kare Halonen oli mukana myös silloin, kun Suomi neuvotteli EU-jäsenyydestään 1990-luvun alussa.­

26.7.2017 2:00 | Päivitetty 26.7.2017 7:22

Bryssel

Kun Suomi neuvotteli 1990-luvun alussa pääsystä Euroopan unionin jäseneksi, hän toimi neuvotteluja käyvän valtuuskunnan sihteerinä.

Kun Turkki hyväksyttiin virallisesti EU-jäsenyysehdokkaaksi Suomen ensimmäisellä puheenjohtajakaudella 1999, hän ja pari muuta virkamiestä lähtivät Ranskan presidentin lainaaman yksityiskoneen kyydissä noutamaan Turkin pääministeriä Bülent Ecevitiä Helsingin huippukokouksen arvovieraaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat

Luetuimmat - Ulkomaat