Laillinen aselasti päätyi viidessä kuukaudessa Isisille – Suomalainen diplomaatti Klaus Korhonen yrittää houkutella asekaupan suuria pelureita kauan kaivattuun sopimukseen

Maailmassa myydään enemmän aseita kuin koskaan sitten kylmän sodan. Suurlähettiläs Klaus Korhonen on vuoden ajan yrittänyt houkutella valtioita sitoutumaan kansainväliseen asekauppasopimukseen.

Asekauppasopimuksen puheenjohtaja ja suurlähettiläs Klaus Korhonen korostaa sen merkitystä, että asekaupan sääntely on ylipäätään noussut maailmanpolitiikan asialistalle. ”Joku sanoi hyvin, että 20 vuotta sitten banaanien kansainvälistä kauppaa valvottiin enemmän kuin aseiden”, vertaa Korhonen.

3.8.2017 2:00 | Päivitetty 3.8.2017 8:56

Laillinen erä upouusia konetuliaseita lähti tehtaalta. Kului alle viisi kuukautta ja aseet olivat terroristijärjestö Isisin käytössä.

Reitit luvattomiin käsiin voivat olla monet.

Eräässä maassa aselasti oli matkalla varuskuntaan. Asiakirjat olivat kunnossa, mutta aseet eivät koskaan oikeasti päätyneet kasarmille. Myöhemmin kävi ­ilmi, että välistävedossa oli mukana suuri joukko sotilasviranomaisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat