Äänekäs äärioikeisto uusnatseista Ku Klux Klaniin on aiempaa näkyvämpi Yhdysvaltain kaduilla – Tutkija: ”Valkoisen nationalismin vahvistuminen on yksi USA:n tämän hetken keskeisimmistä ilmiöistä” - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Äänekäs äärioikeisto uusnatseista Ku Klux Klaniin on aiempaa näkyvämpi Yhdysvaltain kaduilla – Tutkija: ”Valkoisen nationalismin vahvistuminen on yksi USA:n tämän hetken keskeisimmistä ilmiöistä”

Maanantaina ahtaalle ajettu Donald Trump tuomitsi viimein rasismin ja kutsui sitä ”pahuudeksi”. Charlottesvillen kaltaisia väkivaltaisia mielenosoituksia on tulossa lisää, arvioivat suomalaistutkijat.

Charlottesvillen kaupungissa tapahtuneet mielenosoitukset saanevat tulevaisuudessa jatkoa. Äärioikeisto on Yhdysvalloissa aiempaa äänekkäämpää. Kuva: Shay Horse / Zuma

Julkaistu: 15.8.2017 2:00, Päivitetty 15.8.2017 9:54

Yhdysvalloissa äärioikeisto on valtavirtaistunut ja saanut entistä näkyvämmän roolin. Näin arvioivat Yhdysvaltoihin ja äärioikeistoon perehtyneet suomalaistutkijat.

”Äärioikeiston ja valkoisen nationalismin vahvistuminen on yksi Yhdysvaltojen tämän hetken keskeisimmistä ilmiöistä”, kertoo Turun yliopiston John Morton -tutkimuskeskuksen johtaja Benita Heiskanen.

Seuraa uutisia tästä aiheesta