Trump leikkii tulella Yhdysvaltojen budjetti­neuvotteluissa saadakseen rajamuurinsa – jos velkakatto­neuvottelut epäonnistuvat, koko maailmantalous on vaikeuksissa - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|HS-analyysi

Trump leikkii tulella Yhdysvaltojen budjetti­neuvotteluissa saadakseen rajamuurinsa – jos velkakatto­neuvottelut epäonnistuvat, koko maailmantalous on vaikeuksissa

Seuraavien viikkojen aikana kongressi käsittelee muun muassa budjettilakeja, joihin presidentti Donald Trump on vaatinut myös rahoitusta Meksikon vastaisen rajan muurin rakentamista varten.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump heilautti kättään kävellessään Valkoisen talon puutarhassa Washingtonissa perjantaina.

Julkaistu: 26.8.2017 20:41

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin sitkeästi toistuvat vaatimukset muurin rakentamiseksi Meksikon rajalle voivat pahimmillaan jopa ajaa liittovaltion budjettikriisiin ja suistaa maailmantalouden suuriin ongelmiin.

Uhkakuva on epätodennäköinen mutta mahdollinen. Yhdysvaltain kongressi palaa syyskuun alussa kesätauoltaan muun muassa hyväksymään liittovaltion budjetin, korottamaan velkakattoa ja päättämään presidentti Trumpinkin ajamasta verouudistuksesta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat