Jung Rae Jang käy töissä ja maksaa veronsa – Trump pitää Jangin kaltaisia ihmisiä ”mahtavina” ja on silti ajamassa heitä USA:sta - Ulkomaat | HS.fi

Jung Rae Jang käy töissä ja maksaa veronsa – Trump pitää Jangin kaltaisia ihmisiä ”mahtavina” ja on silti ajamassa heitä USA:sta

Yhdysvaltojen oikeusministeri Jeff Sessions kertoi tiistaina, että Trump lopettaa ohjelman, jolla luvattomien siirtolaisten Yhdysvaltoihin tuomat lapset saivat hakea työ- ja oleskelulupaa.

Amerikankorealainen Jung Rae Jang osoitti mieltä Valkoisen talon edessä nuorten siirtolaisten suojelun puolesta. Jang tuli Yhdysvaltoihin 15-vuotiaana äitinsä kanssa ja jäi maahan luvatta viisuminsa umpeuduttua.

5.9.2017 14:37 | Päivitetty 5.9.2017 19:15

Washington

Ensi vuonna 27-vuotias amerikankorealainen Jung Rae Jang painuu ehkä maan alle. Mutta tänään hän seisoo vielä Valkoisen talon edessä pidellen kylttiä, jossa lukee ”kaksi kolmesta amerikkalaisesta kannattaa DACA:a.”

DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) on presidentti Barack Obaman perustama ohjelma, jolla luvattomien siirtolaisten Yhdysvaltoihin tuomat lapset saivat hakea työ- ja oleskelulupaa. Päämäärä oli suojella karkotukselta niitä alaikäisiä, jotka eivät itse päättäneet rikkoa maahantulolakia, mutta jotka ovat kasvaneet Yhdysvalloissa. Heitä kutsutaan sanalla dreamers, unelmoijat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat